Video: Æbleflæsk med cider, rosmarin og karamelliserede løg
Denne moderne udgave af æbleflæsk løfter den klassiske danske ret med friske, aromatiske elementer. Cider giver en let syrlig sødme, rosmarin tilfører varme urtenoter, og karamelliserede løg gør helheden både dyb og elegant. Resultatet er en smagfuld efterårs og vinterret, der stadig har rødder i traditionerne, men som føles ny, rustik og raffineret på en gang.Denne moderne udgave af æbleflæsk løfter den klassiske danske ret med friske, aromatiske elementer. Cider giver en let syrlig sødme, rosmarin tilfører varme urtenoter, og karamelliserede løg gør helheden både dyb og elegant. Resultatet er en smagfuld efterårs og vinterret, der stadig har rødder i traditionerne, men som føles ny, rustik og raffineret på en gang.
Køkken:
Ingredienser:
Nordisk
10
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
6 stk Æbler
-
2 stk Rødløg
-
2 deciliter Æblecider
-
1 fingerspids Frisk rosmarin
-
1 spsk Honning
-
1 spsk Smør
-
2 stk Løg
-
1 spsk Smør
-
1 tsk Sukker
-
1 tsk Balsamico
Sådan laver du opskriften
Stegt flæsk: Læg flæsket på en tør pande eller i en bradepande. Krydr let med salt og peber. Steg det sprødt ved middel varme, til fedtet smelter og skiverne bliver gyldne. Læg dem til side på en køkkenrulle.
Karamelliserede løg: Smelt smør på en pande. Tilsæt løg, sukker og lidt salt. Steg ved middel varme i 10–12 minutter, til løgene bliver gyldne og bløde. Afslut med en smule balsamico og lad dem simre 1 minut.
Æbler og rødløg: Skær løgene i skiver og æblerne i både, behold gerne skrællen på for farve og smag. Varm smøre eller lidt flæskefedt i en pande. Tilsæt rødløg og æbler sammen med rosmarin. Lad det stege 3–4 min.
Hæld cider over blandingen, tilsæt honning, salt og peber, og lad det simre i 10–15 minutter, til æblerne er bløde og saucen reduceret let.
Anret æbleciderblandingen på et fad eller i en dyb pande. Læg det sprøde flæsk ovenpå og top med karamelliserede løg.
Så er retten klar, velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din Æbleflæsk med cider, rosmarin og karamelliserede løg.
Brug en æblecider med lav sødme for en friskere og mere balanceret smag. Tilsæt en smule dijonsennep i æbleblandingen for ekstra dybde. Retten er fantastisk på ristet rugbrød men du bruge den som hovedret og servere den med kartoffelmos med hvidløg eller en julesalat med grønkål, granatæble og mandler.
Prøv dette tilbehør til opskriften
Kartoffelmos: https://www.opskrifter.dk/opskrift/502-kartoffelmos-med-hvidl%C3%B8g
Julesalat: https://www.opskrifter.dk/opskrift/110832-julesalat-med-gr%C3%B8nk%C3%A5l-granat%C3%A6ble-og-mandler
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smørdampet spinat
Spinat: Skyl spinaten rigtigt godt og slyng den tør. Smelt 20 g smør i en gryde og damp sp...
Banan mousse
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen.Bananerne moses eller blendes med citronsaft og r...
Krydret svinekødssuppe
Skær kødet i små strimler, hak løget diagonalt og riv ingefæren. Opvarm olien i en stor gr...