Video: Pommes frites
Pommes fritesKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Tilbehør
3
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
6 stk Bagekartoffel
-
1 liter Fritureolie
-
0 Salt
Pommes frites
Du starter med at skrælle bagekartoflerne og skære dem til pommes frites, dvs. i bjælker, der er ca. 1x1 cm.
Derefter skal kartoflerne udvandes i koldt vand i en times tid. Vandet skal skiftes et par gange undervejs.
Nu skal kartoflerne koges i saltet vand. Når de er næsten møre, tages de op og afkøles på et viskestykke.
Imens kartoflerne køler af, skal du opvarme olien. Når olien har en temperatur på 140-150 grader, er den klar til fritering.
Kog kartoflerne i olien i 5-8 minutter. Kartoflerne tages op, når de har fået en smule farve. Du må endelig ikke putte for mange kartofler i olien af gangen – så er det bedre at fritere af flere omgange.
Lige inden dine pommes frites skal serveres, kommer du dem i rygende varm olie, der er ca. 190 grader varm. Når de er gyldne og sprøde, er de færdige.
Tag dine pommes frites op af olien med en hulske og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Lige inden, du serverer dine pommes frites, salter du dem – velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Oksekød i sojasauce
Varm olien i en gryde og steg løget til det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg knus...
Nem kyllingeret
Nem kyllingeretSnit lidt i kyllingelårenes skind, så honningen og krydderierne bedre kan t...
Gl.dags bankekød med mos
Start med at skære kødet i 1 cm tynde skiver og bank skiverne let på begge sider. Læg kød...