Video: Osso buco med gremolata
Osso buco med gremolataKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
19
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Okseskank
-
2 spsk Olivenolie
-
0 Groft salt
-
0 Peber
-
3 stk Gulerod
-
4 stk Løg
-
3 stk Bladselleristilk
-
4 fed Hvidløg
-
3 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Rødvin
-
1 dåse Hakkede tomater
-
140 gram Koncentreret tomatpure
-
2 deciliter Grøntsagsbouillon
-
3 stk Laurbærblad
-
5 kvist Frisk timian
Tilbehør
-
1 stk Fintrevet citronskal
-
1 bdt Bredbladet persille
-
3 fed Hvidløg
-
25 gram Parmesan ost
Ossobuco
Læg ud med at skære et lille snit i kødsenerne, der omkranser kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedning.
Kødet skal derefter brunes i halvdelen af olivenolien i en stor gryde.
Kødet skal holdes nede med en grydeske, hvis det begynder at bule op, når det steges.
Så bliver kødet brunet ensartet over det hele.
Når kødet er brunet færdig, lægges det på en tallerken og krydes med salt og peber.
Nu skal gulerødderne skrælles, løgene pilles og bladsellerien renses.
Grøntsagerne skal herefter skæres i meget små tern, ligesom hvidløgsfedene skal snittes i små tern.
Grøntsager og hvidløg svitses i resten af olien i 4-5 min.
Kødet lægges nu tilbage i gryden og drysses med mel.
Det hele røres godt sammen i gryden.
Nu tilsættes rødvin, hakkede tomater, koncentreret tomatpuré, bouillon, laurbærblade, timian, salt og peber.
Det hele skal simre under låg i 2.5 time.
Når kødet er meget mørt, smages retten til med salt og peber.
Gremolata
Riv det gule af citronskallen - undgå det hvide, da det er meget bittert.
Skyl og tør persillen og hak persille og hvidløg fint.
Blandingen vendes med parmesan.
Nu skal ossobucoen anrettes med et drys gremolata og serveres derefter - velbekommen!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladesmør
Rist hasselnødderne på en tør pande og blend dem groft. Smelt chokoladen og nougaten i e...
Auberginesauce
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Drys skiverne med salt på begge sider og læg dem i et...
Rejecocktail med grønne asparges og bagt peberfrugtcreme
Rejecocktail med grønne asparges og bagt peberfrugtcremeRejerne pilles. Enderne på de...