Video: Pil selv rejer
Pil selv rejerKøkken:
Ingredienser:
Andet
9
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 kg Rejer
-
1 stk Citron
-
1 bdt Dild
-
1 stk Æg
-
2 deciliter Smagsneutral olie
-
2 fed Hvidløg
-
1 knsp Groft salt
-
1 knsp Peber
-
1 tsk Citronsaft
Pil selv rejer
Start med at lave aiolien mens rejerne er på køl.
Kom ægget i en skål med sennep, citronsaft, hvidløg salt og peber og pisk det rigtig godt - du kan eventuelt bruge en stavblender til rigtig at få det opløst, men sørg for, at den kun kører på lav hastighed.
Kom olien i lidt ad gangen.
Smag til undervejs - du kan altid komme mere salt, peber eller hvidløg i.
Hvis aiolien bliver lidt for tyk kan du komme lidt vand i.
Stil din aioli i køleskabet.
Skær citronen i både.
Kom rejerne i en skål - hvis de er frosne så husk at optø dem først ved at hælde kogende vand ud over dem.
Server rejerne med aiolien, frisk dild og citronbåde.
Velbekomme - dine pil selv rejer er nu klar.
Tilbehør til dine rejer
Du kan også servere dine pil selv rejer med andre dressinger, det kunne for eksempel være en lækker dild dressing.
Derudover går hvidløgsflute virkelig godt til pil selv rejer.
Har du ikke prøvet at pille rejer før?
Hvis ikke man har prøvet at angribe sådan en lille reje før, kan det godt virke lidt uoverskueligt. Men frygt ikke - vi er her for at hjælpe dig!
Først tager du om rejens hoved og drejer det rundt som om du i bogstaveligste forstand vil knække nakken på den, men du behøver ikke at bruge kræfter. Ideen er at hele hovedet skal ryge af - og det kasserer du.
Hold så om ryggen og hiv halen af - men kunsten er kun at hive skallen af og lade kødet sidde på rejen. Derfor skal du være ret forsigtig når du trækker halen af og ligesom vrikke den af.
Tag så fat på, hvad der ligner maven på rejen, midt på den og mas til med to fingre, så du laver hul i skallen hele vejen langs maven. Del den så du får rejens kød ud.
Rejen skulle gerne være helt fri for skal og klar til at spise nu.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sumpet banankage
Sumpet banankageTænd ovnen på 180°C (varmluft) og 200°C (alm.).Pisk æg og sukker sammen ti...
Mango-lime salat
Sådan laver du mango-lime salatSkræl mangoerne, fjern stenene og skær frugtkødet i tern.Bl...
Tarteletter med porre, parmaskinke og gedeost
Dej: Blend mel og saltet i en foodprocessor i 5 sekunder. Tilsæt smør og flødeost og blend...