Video: Abrikos-clafoutis
Abrikos-clafoutisKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
8 stk Abrikos
-
60 gram Smør
-
100 gram Hvedemel
-
60 gram Sukker
-
4 stk Æg
-
2 deciliter Sødmælk
-
1 stk Vanillestang
-
2 spsk Flormelis
Abrikos-clafoutis
Start med at skylle 8 abrikoser og halver dem.
Pil stenene ud og tør dernæst abrikoserne godt.
Tænd ovnen på 210 grader. 2/3 af smørret (40 gram) smeltes i en gryde.
Bland med sukker, og vaniljekorn i en skål.
Slå æggene ud i blandingen og rør mælken i blanding, lidt efter lidt.
Kom det smeltede smør i, og sørg for at blande det hele rigtig godt sammen, så der ikke er klumper af mel.
Smør et tærtefad med de sidste ca. 20 gram smør.
Placer de halverede abrikoser i fadet og hæld dejen over.
Bag kagen/tærten i 10 min. Skru ned for ovnvarmen til 180 grader, og bag kagen i yderligere ca. 20 min.
Abrikos-clafoutisen serveres enten lun eller kold.
Umiddelbart inden serveringen strøs lidt flormelis over kagen.
Du kan nu servere en superlækker abrikos-clafoutis for dine gæster.
Abrikos-clafoutis
Den franske dessert clafoutis kan også laves med sorte kirsebær. Men i vores udgave er den lavet med abrikoser, som er en frugt, der får en helt
fantastisk sødme, når den bliver bagt.
I Frankrig serveres både abrikos-clafoutis og kirsebær-clafoutis gerne med lidt piskefløde, men en klat flødeskum vil være et fint alternativt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marcipan panna cotta
Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog mælk, fløde, sukker, appelsinskal og marcip...
Lammekoteletter med balsamicosauce
Bland krydderurter samt salt og peber sammen i en morter eller en lille skål.Gnid lammekot...
Entrecote med syrlige kartofler og parmesan
Steg bøffen i 2-3 minutter på hver side og lad den hvile på en tallerken i mindst 5 minutt...