Video: Helstegt kalvemørbrad
Helstegt kalvemørbradKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
800 gram Kalvemørbrad
-
2 spsk Smør
-
2 fed Hvidløg
-
6 kvist Frisk timian
-
0 Flagesalt
-
0 Peber
Helstegt kalvemørbrad
Afpuds kalvemørbraden for sener og fedt.
Der skulle gerne være et godt stykke, på omkring 800 gram, der rækker til 4 personer.
Ovnen tændes på 150 grader.
Hvidløgsfed pilles og knuses. Frisk timian hakkes groft.
En pande varmes på høj varme, og når den er varm, smeltes en skefuld smør på den.
Kalvemørbrad brunes grundigt på alle sider, så den får en god stegeskorpe.
Smid undervejs endnu en skefuld smør på panden, og øs stegesky over kødet.
Den brunede kalvemørbrad lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Put kødet i ovnen.
Kalvemørbraden steges ved 150 grader, i 20 minutter.
Det er fordelagtigt at bruge et stegetermometer. Kalvemørbraden er færdig når kernetemperaturen når 56 grader.
Din helstegte kalvemørbrad er parat - bon appetit!
Helstegt kalvemørbrad har godt af at stå og hvile en 5-10 minutters tid, inden den skæres. Fold den endelig ikke ind i folie, dette vil gøre at stegen tilbereder videre. Læg i stedet et rent viskestykke over stegen.
Du kan f.eks. servere mørbraden med hasselback kartofler og spidskålssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med linser og grøntsager
Drys laksen med lidt salt og peber. Fordel hakkede urter på laksefileterne og pak hvert st...
Julepunch
Opløs sukkeret i rødvin i en punchskål. Rør champagne, cognac og dansk vand i lige før ser...
Melonskåle med frugt
Start med cremen: Pisk vaniljecremen grundigt og pisk æggehviden stiv. Vend begge dele sam...