Video: Mormorbrød
Franskbrød fra gamle dageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
3 Mælk
-
25 gram Smør
-
1 tsk Fint salt
-
1 tsk Sukker
-
500 gram Hvedemel
Der er rigtigt mange bud på gode brød, nogle på surdej, nogle koldthævede og med masser af kerner.
Men klassikeren og den mest velsmagende er nok et klassisk “mormorbrød” som var en simpel og daglig måde at få brød i huset!
Det er det klassiske AMO franskbrød som smagte godt hvergang og mange familier lavede dobbelt portioner som stod som oftest til afkøling på radiatoren når børnene kom hjem fra skole.
Æg til pensling – eller kaffe:)
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt mælk og varm det langsomt op til det er lunt
Opløs gæren heri
Bland mel, sukker, og salt og tilsæt den lune mælkeblanding
Ælt dejen grundigt til den er blød og smidig og slipper skålens kanter – Jeg bruger 10 minutter i røremaskine ved middelhastighed
Lad dejen efterhæve i 1 time til den har dobbelt størrelse
Slå dejen ned og spænd den op til et aflangt rundt brød eller bag den i form
Lad dejen efterhæve et lunt sted tænd ovnen på 200 grader over&undervarme
Pensel dejen med sammenpisket æg, vand eller kaffe ;)
Bag brødet ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 40 minutter.
Lad brødet køle helt af på en rist
Et lille velsmagende trick som man kunne bruge var at gnide brødene i kaffe inden de bliver bagt og/eller pensle i æg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jim Laheys perfekte brød
Jim Laheys perfekte brødOpløs gæren i vandet i en skål, og bland resten af ingredienserne...
Græske kartofler med citrondressing
Sådan laver du græske kartofler med citrondressingForvarm ovnen til 210°C. Dressing: Blan...
Thai fiskefrikadeller
Start med at vaske og rense forårsløg grundigt. Skrab kernerne ud af chilien og hak begge...