Video: Den bedste banankage
Den bedste banankageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3 stk Æg
-
2 deciliter Sukker
-
2 tsk Vanillesukker
-
2 deciliter Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
100 gram Smør
-
2 stk Banan
-
150 gram Mørk chokolade
-
50 gram Hvid chokolade
Sådan laver du den bedste banankage
Tænd ovnen på 175°.
Først pisker du sukker, vaniljesukker og æg sammen med en gaffel til blandingen er godt luftig.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen lidt ad gangen sammen med blødgjort smør (giv det 5 sekunder i mikroovnen).
Mos bananerne, hak 50 gram chokolade groft og bland det i.
Den mørke chokolade skal ikke være finthakket for så opfattes det mere som smulder i munden.
Det skal være gode, knasende stykker chokolade.
Smør en 1-liters franskbrødsform og fordel kagen deri.
Bag den nederst i ovnen i 55 minutter ved 175°.
Vend banankagen ud på et skærebræt og fordel 100 g hakket mørk chokolade og 50 g hakket hvid chokolade på kagen.
Træk flotte mønstre i chokoladen mens den er blød og lad kagen stå og køle ned inden I spiser den - så bliver den absolut bedst. - Og så bliver det den bedste banankage.
God fornøjelse med den bedste banankage jeg har smagt!
Tips til den bedste banankage
Hvis man ønsker at fryse kagen, kan dette evt. gøres inden man hælder chokolade ud over den. Brug evt. nogle chokolade chips eller chunks der holder på formen mens de bages og ikke løber ud i dejen. Disse kan købes i supermarkedet og kan bruges i stedet for grofthakket chokolade.
Ideer til andre gode banankager
Hvis du gerne vil undgå mælk eller ikke kan tåle mælk er der stadig håb forude for at få en lækker banankage. Denne opskrift på banankage uden mælk er et godt bud. Der er ingen regler for hvad man kan tilføje i sin banankage, men nødder kan være en lækker tilføjelse og er som regel et hit. Her har vi en opskrift på lækker banankage med valnødder. Valnødderne kan give banankagen et twist til den lidt svampede og bløde konsistens en banankage kan have.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Croque monsieur
Croque monsieurDu skal starte med at opbage en bechamelsauce. Smelt smørret og rør melet i...
Chokolade- og karamelkage
Bund:Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og ælt det grundigt sammen.Try...
Calzone pizza
Bland lunkent vand (cirka 27 grader) med gær og tilføj herefter alle de andre ingredienser...