Video: Nemme brændte mandler
Nemme brændte mandlerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
6
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Mandler
-
500 gram Sukker
-
2 deciliter Vand
-
1 knsp Bordsalt
-
1.2 tsk Kanel
-
0 Flormelis
Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op over stærk varme til det koger. Skru lidt ned og lad det koge. Rør rundt engang imellem.
Når massen ændrer konsistens og bliver tykkere, skal der røres konstant. Massen bliver i første omgang tør og sukkeragtig (og vil her have en en temperatur på omkring 125 grader), og et øjeblik kan man godt tro, man har gjort noget forkert, men det har man ikke. Nogle vil vælge at stoppe processen her, fordi det er sådan, rigtige brændte mandler er for dem. Man kan også lade massen blive over varmen indtil sukkeret smelter, bliver karamelagtig og klistrer til mandlerne (og har en temperatur på ca. 160-162 grader).
Når mandlerne er færdige skal man hurtigt hælde dem ud på et fad eller andet, der kan tåle varme, og skille dem fra hinanden.
Drys eventuelt de brændte mandler med flormelis.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Abrikos- og valnøddetærte
Abrikos- og valnøddetærteMørdej: Ælt mel, smør, sukker og æg godt sammen og stil i køleska...
Pærer og figner i kryddervin
Damp pærer og figner i en dampkoger i ca. 5 min. Kom alle resterende ingredienser på en...
Hurtig æble- rabarbertærte
Hurtig æble- rabarbertærteForvarm ovnen til 220°C.Skræl æblerne, fjern kernehusene og hak...