Video: Oksekød i fad med kartoffelmos
Oksekød i fad med kartoffelmosKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
13
Tilberedningstid
1 timer 20 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kartofler
-
1-2 deciliter Sødmælk
-
50 gram Usaltet smør
-
1 tsk Groft salt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
50 gram Usaltet smør
-
1 tsk Paprika
-
100 gram Løg
-
600 gram Hakket oksekød 8-12%
-
1 dåse Flåede tomater i dåse
-
1 deciliter Tomatketchup
-
1,5 tsk Groft salt
-
1 tsk Friskkværnet peber
Kartoffelmos Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Kartoflerne koges godt møre i en tykbundet gryde uden salt ca. 20 min.
Vandet hældes fra kartoflerne og dampes helt tørre.
Kartoflerne moses med en elpisker, og mælken tilsættes lidt efter lidt.
Smørret tilsættes og mosen piskes let.
Smages til med salt og peber. Kødsauce Smørret varmes op i en tykbundet gryde til det er gyldent og paprika tilsættes.
Lad paprikaen bruse af.
Løg og kød svitses i smørret og flåede tomater og ketchup, salt og peber tilsættes.
Lad kødsaucen småsnurre under låg ca. 10 min. Og smag til med salt og peber. Saucen hældes i et dybt smurt ovnfast fad, og kartoffelmosen lægges over som låg. Retten bages midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader. Retten serveres med tomatsalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bønnesalat med sesam og sprød bacon
Nip de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i ca. 1 minut. Kom dem derefter i en...
Tapenade med grønne oliven
Bland oliven, ansjoser, hvidløg og kapers i en foodprocessor og purér dem til en glat mass...
Luftige boller
Sådan laver du luftige boller Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet...