Video: Dybstegte jalapenos
Dybstegte jalapenosKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
9
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2.5 deciliter Hvedemel
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
1 tsk Chili
-
1 tsk Hvidløgspulver
-
2 stk Æg
-
2.5 deciliter Pilsnerøl
-
5 deciliter Olie
-
5 deciliter Hakket jalapeño
Jalapenos skal være i ikke for små skiver!
Bland mel, salt, peber, chilipulver, hvidløgspulver, æg og øl i en skål.
Opvarm olien til 180°C i en stor gryde eller wok.
Dyp jalapenoskiverne i æggeblandingen.
Læg dem til at stege i olien.
De er færdige, når de af sig selv stiger op til overfladen.
De skulle gerne være gyldne og sprøde.
Kan serveres med dip eller ostesauce.
Spørgsmål:
Hvad er jalapeno?
Svar:
Jalapeno er nok den mest anvendte chili. Den er meget kødfuld og saftig og har en frisk smag, som bliver sødere jo mere moden den bliver.
Den grønne Jalapeno har en meget vegetabilsk smag. Som umoden er farven grøn, og som moden er den rød. Den er ca. 10-15 cm lang og er tynd. Jalapeno passer faktisk til al madlavning
Den anvendes i salsa, stuvninger, saucer, eller kan steges med som garniture til fisk, fjerkræ eller kød. Kan også anvendes til pickles, dip og i guacamole.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
26/04-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hejsa Jeg vil gerne høre om man evt. kan lave disse om dagen, når de skal serveres om aftenen? På forhånd tak!
Svar:
Jeg vil klart anbefale, at du tilbereder denne ret umiddelbart inden den skal serveres. Du kan selvfølgelig godt forberede den på forhånd og varme dem op i ovnen. Resultatet bliver bare ikke så godt, da de nemt kan blive bløde og gummiagtige.
Jeg vil ligeledes ikke anbefale at servere dem kolde, da hele formålet med retten netop er at få en sprød snack.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
14/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegte kammuslinger
Stegte kammuslingerSom forret er det passende med blot to (ikke for små) kammuslinger pr....
Kylling med rodfrugter
Sæt ovnen på 200°C.Rens alle rodfrugterne og skær dem i mundrette bidder. Skær løg i både....
Mørdej (salt)
Smør, salt og mel æltes sammen til en smuldret dej, cremefraichen tilsættes, og dejen ælte...