Video: Havrebrød med ymer
Havrebrød med ymerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
6 deciliter Lunkent vand
-
2 tsk Køkkensalt
-
2 deciliter Ymer naturel
-
200 gram Havregryn
-
750 gram Hvedemel
Sådan laver du havrebrød med ymer:
Opløs gæren i vandet og rør salt, surmælksprodukt og havregryn i.
Lad blandingen trække ca 5 min.
Tilsæt derpå melet lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt sammen.
Dejen kan måske tage mere mel end angivet i listen alt efter grynenes konsistens.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 1 time, inden den slås ned og formes til 2 brød, der lægges på en plade med bagepapir.
Stil brødene i nederste halvdel af en 200 gr varm ovn i ca 20 min.
Sluk derefter for ovnen og lad brødene bage færdige ved eftervarmen i ca 15 min.
Brødene er færdigbagte, hvis de lyder "hule", når man banker på dem.
Lad dem køle af på en rist.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Strapatsada
Opvarm olien i en stor pande. Svits finthakket løg heri, til det er blødt.Hak grøntsagerne...
Bedste koldhævede boller
Bedste koldhævede bollerVand, gær, salt og honning røres. Havregryn røres i. Til...
Majsbrød bagt i pande
Forvarm ovnen til 220°C.Smelt smørret i en stegepande af smedejern over middel varme. Tils...