Video: Cremet chokoladetærte
Cremet chokoladetærteKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
5
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
300 Kogechokolade
-
250 Smør
-
200 Hvedemel
-
4 Æg
-
100 Sukker
Start med at smelte smør og chokolade over vandbad. Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og pisk blommer og sukker skummende. Kom chokolademasen ned til de piskede blommer og sukker. Bland det godt sammen og pisk herefter melet i. Vend det med hviderne. Bag tærten i ovnen i ca. 15 min (må gerne være lidt cremet.
Server den med appelsincoulis (kog appelsinsaft, sukker og evt.en anelse cognac ind til en sirup) og creme fraiche eller vanilleis.
Spørgsmål:
Man må formode at i mener at der skal 20 gram og ikke 2oo gram mel i jeres "cremet chokoladekage"? Det er ærgeligt at bruge mange penge på kvalitetschokolade og så forstå at en slåfejl har ødelagt ens dessert. En smule mere fokus og eftertanke vil være at foretrække i fremtiden.
Svar:
Det er korrekt at der skal bruges 200 g. mel.
Jeg bagte selv kagen i weekenden, og den var rigtig dejlig blød i midten.
Ovnen skal stå på 200 gr.(varmluft 180)
MEN chokoladen må ikke være for god! - forstået på den måde, at hvis der bliver brugt en chokolade med for højt % kakaotørstof, vil resultatet blive anderledes.
Den chokolade jeg brugte var en almindlige koge- spisechokolade på 44%.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
08/03-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fransk nougat
Rist nøddekernerne på en tør pande og gnid de brune hinder af. Rør sukker, salt, honning o...
Thai krabbesalat i papaya
Pisk eddike, sukker, vand, fishsauce og salt sammen i en lille skål, til sukkeret er opløs...
Dressing med skyr
Bland skyr, olie, et presset hvidløgsfed, salt og peber. Hak basilikum groft og vend det...