Video: Tærte med ovntørrede tomater, gedeost og sorte oliven
Tærte med ovntørrede tomater, gedeost og sorte olivenKøkken:
Ingredienser:
Græsk
11
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
5 spsk Olivenolie
-
6 stk Tomat
-
2 stk Hvidløg
-
2 spsk Frisk timian
-
1 stk Tærtebund
-
200 gram Mozzarella 30+
-
125 gram Blød gedeost
-
2 stk Pasteuriseret æg
-
0.5 deciliter Piskefløde 38%
-
0.75 deciliter Sorte oliven
-
2 spsk Revet parmesan
Tærte med ovntørrede tomater, gedeost og sorte oliven
Forvarm ovnen til 160°C.
Beklæd en bageplade med bagepapir, pensl bagepapiret med lidt olie.
Ovntørrede tomater
Skær tomaterne i halve på tværs og fjern kernerne fra dem.
Placér tomathalvdelene med skæresiden opad på bagepladen.
Skær hvidløget i tynde skiver og fordel skiverne over tomaterne.
Fordel halvdelen af timianen over og dryp olivenolie over det hele.
Krydr let med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen, til de begynder at skrumpe men stadig er bløde, det tager ca. 2 timer.
Lad dem herefter afkøle på bagepladen.
Tærtebunden
Rul tærtedejen ud og beklæd en tærteform med udtagelig bund med den.
Der skal være overhæng på kanten af formen.
Stik huller i dejen med en gaffel og lad den afkøle i 30 min.
Anbring en bagerist midt i ovnen og opvarm den til 190°C.
Put folie oven på tærtedejen og læg noget tungt ovenpå, f.eks. en pose frosne grøntsager eller lignende.
Bag tærtebunden til den er fast, ca. 20 min.
Fjern folien og vægten og bag videre, til dejkanterne er gyldne (hvis dejen bobler, stikkes hul i boblerne med en gaffel), ca. 12 min. længere.
Lad den afkøle i 10 min.
Skru ovnen ned på 175°C.
I mellemtiden moses mozzarella, gedeost og resterende timian sammen i en middelstor skål.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt æg og fløde og rør til blandingen er godt blandet.
Fordel ostemassen jævnt på tærtebunden.
Arrangér tomathalvdelene på ostemassen i tærten med skæresiden opad.
Placér oliven imellem tomaterne.
Strø parmesan jævnt over hele tærten.
Bag indtil fyldet er hævet og fast, ca. 35 min.
Afkøl den i 5 min., skub tærtebunden ud og fjern siderne.
Servér tærten varm.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Små æbletærter med rosiner
Små æbletærter med rosinerForvarm ovnen til 220 grader.Forbag dejskålene ca. 10 minutter....
Frugtsalat
Sådan laver du en lækker frugtsalat Skær frugterne og chokoladen ud i passende stykker.Pis...
Kylling med cashew
Rist cashewnødder i ovnen eller lidt olie på panden indtil de er gyldne og stil dem så til...