Video: Varm chokoladekage med flydende fyld
Varm chokoladekage med flydende fyldKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
150 gram Hvid chokolade
-
2 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
100 gram Usaltet smør
-
200 gram Mørk chokolade
-
1.5 stk Pasteuriseret æggehvide
-
40 gram Flormelis
-
50 gram Hasselnød
-
80 gram Hvedemel
-
5 stk Pasteuriseret æggeblomme
Fyld:
Varm fløden op og smelt chokoladen i den varme fløde.
Rør chokolademassen op med de pasteuriserede blommer, pisk det godt og stil det på køl.
Når det er koldt, rulles massen til små kugler, som fryses.
Tag nogle små forme på ca. 6 x 6 cm og smør dem godt.
Kom bagepapir ovenpå, smør igen og drys lidt sukker i.
Sæt dem på køl.
Dej:
Smelt smør og chokolade.
Pisk æggehvider med flormelis godt stift og vend forsigtigt de to ting sammen.
Rør æggeblommerne samt hakkede nødder og mel i dejen.
Anbring kagemassen i formene (fyld kun formene halvt).
Læg en frossen klump ganache (fyld) på dejen, tryk den lidt ned og kom så yderligere dej i, så formen er fyldt helt op.
Sæt de fyldte forme på frost.
Sæt kagerne i ovnen (direkte fra frost) på 210°C i 16 minutter.
Sæt hver kage direkte på en tallerken (servér gerne is til!) og løft formen (pas på fingrene, det er varmt).
Servèr.
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Kan man godt bruge papirsmuffinforme, eller er der ikke hold nok i dem? Hvor lang tid skal henholdsvis fyldet og kagerne fryses? Jeg går ud fra at fyldet skal fryses helt for at man kan lægge dem inden i kagerne, men skal det være natten over eller er et par timer nok? På forhånd mange tak for hjælpen. Jeg glæder mig vildt til at prøve kagerne de lyder super lækre!
Svar:
Jeg vil anbefale, at du bruger faste forme af samme grund, som du selv skriver. Hvis du ikke har nogen, kan de købes billigt.
Lad fyldet fryse ca. 1-2 timer.
De færdige kager skal nok fryse noget længere, formentlig 3 timer.
Kagerne skal fryses igen, da det er meningen at kagerne skal være faste, når man kommer dem i ovnen.
Håber det var svar på dine spørgsmål.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
16/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thai-style muslinge-chowder
Muslingerne skylles og børstes nøje. Se efter om der forekommer muslinger, som ikke er luk...
Jordbærdessert
Læg jordbærrene i en skål. Drys farin og vaniljesukker over og bland det godt. Lad det hel...
Sunde bananpandekager
Sunde bananpandekagerTag en skål og tilføj bananerne og mos dem. (et godt trick hertil er...