Video: Vandbakkelser med fyld
Vandbakkelser med fyldKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Vand
-
100 gram Usaltet smør
-
100 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
Vandbakkelser med fyld
Tænd ovnen på 200°C. Kog vandet op sammen med smørret i en gryde. Tilsæt melet under omrøring. Lad gryden blive på varmen og pisk i dejen, til den er kogt igennem og er blevet glat og blank. Lad massen køle af, hæld den eventuelt over i en større skål. Æggene slås ud og piskes let sammen. Der skal være ca. 240 g æggemasse. Pisk æggemassen sammen med dejen lidt af gangen. Bliv ikke forskrækket over at æggene skiller massen. Ved tilstrækkelig omrøring vil dejen samle sig igen. Sæt dejen i toppe (2 pr. person) med en ske på en plade med bagepapir. Eller brug eventuelt en sprøjtepose for at få kagerne mere ensartede. Sæt dem med god afstand imellem. De bliver større i ovnen. Bag kagerne i 30- 35 minutter til de er tørre og lette. Undlad at åbne ovnen de første 25 minutter af bagetiden, det vil med garanti få kagerne til at falde sammen. Tag en enkelt kage ud når du mener, de er færdige. Hvis den begynder at falde sammen, er de ikke bagt tilstrækkeligt. Skru eventuelt lidt ned for varmen, så de ikke bliver for mørke. Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle af på en bagerist. Vandbakkelser skal spises samme dag, som de er bagt - så er de afgjort bedst. Fyld:
Pisk fløden stiv, smag evt. til med et lille drys sukker eller lidt vanillesukker. Rør en glasur af ca. 3-4 spsk. flormelis og ganske lidt vand. Skær forsigtigt kagerne igennem med en skarp kniv. Kom glasuren på den øverste del af kagen. Fyld flødeskum på bunden og lidt syltetøj, gerne hindbær eller jordbær. Kagerne samles og serveres med det samme.
Variationer
Vandbakkelser kan laves i utrolig mange variationer.
Prøv evt. med en kagemand af vandbakkelser eller vandbakkelser med ost.
Spørgsmål:
Kan jeg gemme dem et par dage , da vi ikke er så mange til at spise dem. Og evt. hvordan gemmes de uden at blive for bløde
Svar:
Hej, du kan gemme dem i en kagedåse , og så kommer du bare fyld i dagen efter.
At gemme dem med fyld er en dårlig ide'
Mvh Tomas
opskrifter.dk
20/02-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ovnbagte parmesan-asparges med æg og parmaskinke
Sådan laver du en flot anretning med pocheret æg og bagte asparges Opvarm halvdelen af oli...
Tortilla-trekanter med chili og lime
Forvarm ovnen til 175°C. Rør paprika, chilipasta, cayennepeber, salt, citronsaft og olie s...
Asparges og morkler i safransauce
Asparges og morkler i safransauceSkær nederste halvdel af aspargesene. Tørrede morkler læ...