Video: Banankage med chokoladestykker
Banankage med chokoladestykkerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
450 gram Sukker
-
225 gram Usaltet smør
-
5 stk Banan
-
4 stk Æg
-
50 gram Hasselnød
-
50 gram Havregryn
-
100 gram Mørk chokolade
-
0.5 tsk Bordsalt
-
2 tsk Natron
-
2 tsk Vanillesukker
-
1.25 deciliter Kærnemælk
-
350 gram Hvedemel
Sådan laver du banankage med chokoladestykker
Sukker og blødt smør i stuetemperatur piskes godt sammen og derefter tilsættes et æg ad gangen.
Resten af ingredienserne blandes i dejen forsigtigt.
Dette er vigtigt for at undgå at kagen falder sammen under eller efter bagning.
Dejen hældes i en passende smurt bageform og bages i ca. 45 min. ved 200°C.
Den varme kage pyntes med smuldret mørk chokolade.
Og vupti, så er den færdig.
Din banankage med chokoladestykker er klar til servering - velbekomme!
Tips til fremgangsmåde
Banankage med chokoladestykker kan laves både i en rund kageform eller en 23x33cm bradepande.
Det er også en god ide at fryse ned bananerne inden de bruges til banankagen med chokoladestykker. Da bliver de ekstra søde og smagfulde.
Sulten på mere banankage?
På opskrifter.dk har vi et stort udvalg af opskrifter på forskellige banankager, blandt andet denne opskrift på en lækker banankage.
Hvis du ønsker en banankage, der gerne må være ekstra crunchy kan denne opskrift på en lækker banankage med valnødder og chokolade være et godt bud. Valnødderne er med til at give banankagen lidt anderledes konsistens end hvad man er vant til fra banankager, der normalt er mere bløde og svampede i det. I det hele taget kan man bruge alle slags nødder til at gøre kagen mere sprød og knasende.
Spørgsmål:
Jeg kan se jeg kan bage banankage til flere personer. Jeg har en almindelig springform, hvor mange personer er det til. Det kommer jo også an på hvor lang tid den skal bages, efter hvor meget dej der kommes i. Med venlig hilsen Kamma Jensen
Svar:
Hej
Hvis du bager med 4 æg som i opskriften, så passer portionen til en lille bradepande, eller en springform (25 cm.), og så kan du godt få ca.20 stk.kage ud af det, så der er til en hel skoleklasse !
Jeg bagte halv portion i en springform, så den blev ikke så høj, og skulle derfor kun bage ca,30 min. Og der kunne godt blive 12 stk.kage, men den smager herligt, så der glider nemt 2 stk.ned :-)
Mvh Dorthe
opskrifter.dk
27/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Når i skriver smør, mener i så margarine ? Hvis smør, hvad for noget foretrækker i så man bruger ?
Svar:
Min egen mening er at kager skal være bagt med smør - det synes jeg smager bedst. Her er brugt usaltet smør, og så er der tilsat ½ tsk.salt. MEN du kan også bruge almindelig smør, og så undlade salt.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
19/06-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
er der glutten i hvedemel i denne opskrift
Svar:
Ja, opskriften lyder på almindelig hvedemel, som indeholder gluten.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
24/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man i denne opskrift erstatte kernemælk med alm mælk?
Svar:
Ja - det tror jeg ikke vil betyde det helt store, og det gør heller ikke noget at det er almindeligt smør.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
26/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan kagen fryses ?
Svar:
Det kan den sagtens - men husk at give den lidt tid til at tø op igen.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Basilikum pesto
Hjemmelavet pesto Start med at hakke lidt basilikum og parmesan og kom det i en minihakker...
Hvidløgsbrød med ost og tomater
Anret flødeost og tomater på 4 portionstallerkener. Rist brødskiverne på begge sider til d...
Martini
Rør med isterninger og si over i et afkølet cocktailglas. Pynt med oliven eller et twist.