Video: Frugtsalat med mandeltuilles
Frugtsalat med mandeltuillesKøkken:
Ingredienser:
Fransk
14
Tilberedningstid
25 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
120 gram Smør
-
4 stk Æggehvide
-
100 gram Sukker
-
80 gram Hvedemel
-
100 gram Mandler
-
250 gram Friske jordbær
-
100 gram Friske hindbær
-
1 stk Appelsin
-
1 stk Æbler
-
1 stk Kiwi
-
1 spsk Frisk mynte
-
70 gram Sukker
-
3 Appelsinjuice
-
4 kvist Frisk citronmelisse
Frugter
Rengør og skær jordbær, hindbær, appelsin, æble og kiwi i skiver.
Marinade
Finhak mynten og bland den med appelsinjuice og sukker.
Kog ingredienserne til marinaden sammen og lad den køle i 10 min.
Hæld den over de rengjorte og skiveskårne frugter.
Tuilles-dej
Smelt smørret ved lav varme i ca. 8 min. så det bliver ved med at være klart.
Pisk æggehvider sammen med sukkeret og bland derefter smørret i en smule af gangen, mens der stadig piskes konstant med en træske.
Bland hvedemel i og rør det godt sammen i ca. 3 min. før mandelflagerne puttes i.
Der røres endnu 4 min.
Dejen stilles til side dækket med køkkenfilm minimum 24 timer.
Forvarm ovnen på 240°C.
Børst en bageplade med smeltet smør.
Rul dejen ud og lav små runde bunde ca. 7,5 cm. i diameter og ca. 1-2 mm høje.
Læg dem på bagepladen og bag dem i ca. 3 min. i den forvarmede ovn.
Tag dem hurtigt af pladen med en spatel og læg dem over en kagerulle eller lignende for at forme dem.
Tuilles serveres med de marinerede frugter, og pyntes med små blade citronmelisse (eller mynteblade)
Vin - Enrique Mendoza Moscatel de la Marina - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Bodegas E. Mendoza s.l, Alicante, Spanien, Type: DessertvinNormal stk. pris v/køb af 12 flasker 115,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Enrique Mendoza Moscatel de la MarinaMoscatel druen dyrkes i 3 meters højde over havets overflade og får her sin aromatiske og meget karakteristiske smag. Fin og lysegul farve med krydret arom... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin Blomkålen deles i buketter og koges i 5 min i letsaltet vand. Smørret smelt...
Bønnesalat med cherrytomater og urtedressing
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 3 min. eller til de er møre. Afkøl dem under koldt van...
Romkager
Rul de optøede butterdejsplader ud og beklæd smurte linseforme med dejen.Vandbakkelsesdeje...