Video: Ingefærprofiterolles med citruskaramel
Ingefærprofiterolles med citruskaramelKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Dessert
12
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.5 deciliter Vand
-
80 gram Smør
-
10 gram Sukker
-
1 spsk Ingefær
-
1 tsk Køkkensalt
-
80 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
1 stk Æggeblomme
-
150 gram Sukker
-
1 stk Appelsin
-
1 stk Lime
-
8 kvist Frisk mynte
Forvarm ovnen på 190°C. Dej (profiterolles): Vand, smør, sukker, ingefær og lidt salt varmes op i en gryde. Når det koger tilsættes hvedemel og det røres godt sammen med en træske. Sluk for varmen og tilsæt æg et af gangen. Det første æg skal være rørt helt sammen med dejen før det næste tilsættes o.s.v. Dejen skal være blød og skinnende når den er færdig. Dejen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en smurt bageplade i kugler á ca. 5 cm. i diameter. Kuglerne pensles med æg og bages i den forvarmede ovn i 16 -20 min. Sluk for ovnen, men lad dem stå derinde med ovnlågen åben. Karamelglasur: Smelt langsomt sukkeret i en lille gryde til det er helt karamelliseret og let brunt. Så tilsættes citronsaft og -skræl (det kan godt sprøjte lidt). Det koges sammen i ca. 3 min. stadig ved svag varme. Stilles til afkøling. Når glasuren er afkølet hældes den over profiterolles.
Kan fyldes med is eller creme efter smag.
Spørgsmål:
På billedet er der tydeligvis sprøjtet noget hvidt, eller lagt en hvid kugle is inden i profiterollerne - hvad er det helt præcis?
Svar:
Hej, du kan vælge at komme en kule vaniljeis i , eller flødeskum rørt op med konditor creme
Mvh Tomas
opskrifter.dk
08/05-2015 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Det ser ud som om, at de er skåret igennem, og at der er fyld i. Hvad er fyldet; flødeskum eller? mvh Tine
Svar:
Hej Tine, det ligner flødeskum, men kan også være konditor creme rørt op med flødeskum
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/04-2015 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
På billedet ser det ud som om at de er flækket og fyldt med noget, men i opskriften kan jeg ikke finde noget fyld ? Venlig hilsen Pernille.
Svar:
Det er korrekt - der er ikke beskrevet noget fyld, men du kan fylde dem med creme eller is, alt efter smag og behag.
mvh
dorthe
opskrifter.dk
29/06-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rugbrød med øl og æbler
1 pilsnerøl, yoghurt og 1 dl sirup røres sammen med lidt rugmel til en lind grød. Lad det...
Andesalat med vilde ris, pecannødder, druer og appelsindressing
Forvarm ovnen til 230°C. Opvarm en stor slip-let pande, til den er varm. Tilsæt andebry...
Indbagt oksemørbrad med karl johan svampe og parmaskinke
Indbagt oksemørbrad med karl johan svampe og parmaskinkeDe tørrede karl johan svampe opblø...