Ingefærprofiterolles med citruskaramel

23/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Fransk

Dessert

2 timer 0 minutter

30 minutter

12



Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 190°C.

Dej (profiterolles): Vand, smør, sukker, ingefær og lidt salt varmes op i en gryde. Når det koger tilsættes hvedemel og det røres godt sammen med en træske. Sluk for varmen og tilsæt æg et af gangen. Det første æg skal være rørt helt sammen med dejen før det næste tilsættes o.s.v. Dejen skal være blød og skinnende når den er færdig.

Dejen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en smurt bageplade i kugler á ca. 5 cm. i diameter. Kuglerne pensles med æg og bages i den forvarmede ovn i 16 -20 min. Sluk for ovnen, men lad dem stå derinde med ovnlågen åben.

Karamelglasur: Smelt langsomt sukkeret i en lille gryde til det er helt karamelliseret og let brunt. Så tilsættes citronsaft og -skræl (det kan godt sprøjte lidt). Det koges sammen i ca. 3 min. stadig ved svag varme. Stilles til afkøling.

Når glasuren er afkølet hældes den over profiterolles.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

1.5 deciliter Vand

80 gram Smør

10 gram Sukker

1 spsk Ingefær

1 tsk Køkkensalt

80 gram Hvedemel

3 stk Æg

1 stk Æggeblomme

150 gram Sukker

1 stk Appelsin

1 stk Lime

8 kvist Frisk mynte

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g