Video: Andebryst med cognac-madagascarpeber sauce og rösti
Andebryst med cognac-madagascarpeber sauce og röstiKøkken:
Ingredienser:
Fransk
16
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
800 gram Andebryst
-
1 spsk Olie
-
10 gram Smør
-
400 gram Kartofler
-
100 gram Gulerod
-
100 gram Sellerirod
-
2 spsk Olie
-
2 stk Skalotteløg
-
50 stk Grønne peberkorn
-
0.5 deciliter Cognac
-
2 deciliter Halvtør hvidvin
-
1.5 deciliter Fløde 13%
-
1 spsk Frisk timian
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
2 spsk Frisk persille
Andebryst med cognac-madagascarpeber sauce og rösti
Forvarm ovnen på 200°C.
Varm olie og smør på en pande.
Steg andebryst med lidt salt med skindsiden nedad ved svag varme i ca. 7 min.
Vend det og steg så 4 min. på den anden side.
Læg brystet i et ovnfast fad.
Mens andebrystet steger rives kartofler, gulerod og selleri groft.
Når anden er taget op af panden lægges de revne grøntsager deri sammen med halvdelen af det smeltede fedt fra anden.
Steg denne rösti ved høj varme i ca. 3 min. mens den presses sammen, smag til med salt og peber.
Vend den og steg på den anden side i 4 min.
Bag den færdig i den forvarmede ovn i ca. 10 min.
Sauce:
Varm en pande op til medium varme og steg skalotteløg i olien.
Når de er blevet bløde tilsættes den tørrede peber.
Flambér med cognac.
Tilsæt hvidvin og timian og kog ind til 2/3 af den oprindelige mængde.
Tilsæt fløden og lad det koge 3 min.
Varm andebryst op i den forvarmede ovn og server straks med rösti og sauce.
Pynt andebrystet med hakket persille.
Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 199,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeDomaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Min mand bliver 75 år så jeg vil gerne lave en rigtig lækker middag. noget med rejer og annanas, Dyreryg, og hvad skal der laves som dessert. Hvilken opskrifter og hvordan skal jeg gribe fat i det for ikke at være stresset på selve dagen som er den 9-4. MVH Sally
Svar:
Hej Sally, nu kender jeg ikke dit "stress niveu", men jo mere du kan lave i forvejen des nemmere er det.
Kig under menuer på hjemmesiden og find dine favoritter, jeg vejleder gerne når du har fundet din favorit menu, her er et forslag på en mulig menu...
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Menu med hjort som stegeret
28/03-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilke grøntsager passer til, synes ikke det er nok at servere rosti til.
Svar:
Du kan servere en grøn salat eller grønne bønner til denne ret, men også andre grøntsager kan bruges, så jeg ville se på hvad der er sæson lige nu.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillede champignoner vendt i kryddersmør
Klargør grillen til medium varme.I mellemtiden opvarmes en lille pande over moderat varme....
Empanadas
Tø dejen op. Ælt den til en ensartet dej og lav fyldet.Sauter løg og hvidløg i olie, bland...
Lam i øl
Brun boven af på alle sider i en tykbundet gryde.Hæld øl over og tilsæt honning og krydder...