Video: Asparges-risotto med citron
Asparges-risotto med citronKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
12
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
0.5 liter Vand
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 stk Løg
-
1 stk Gulerod
-
400 gram Grøn asparges
-
1.5 stk Løg
-
2 spsk Extra jomfru olivenolie
-
30 Usaltet smør
-
300 gram Risottoris
-
2 spsk Revet citronskal
-
1 tsk Trøffelolie
-
2 spsk Frisk persille
Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt, løg, gulerod og bunden af aspargesene.
Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie samt halvdelen af smørret.
Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet af risene.
Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min.
Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal.
Tilsæt desuden resterende smør og rør kraftigt i retten i 5 min.
Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket persille.
Spørgsmål:
sidder og kigger på retten, den ser sgu lækker ud... hvordan skal den serveres, er det en kold ret eller serveres den varm? hvad vil du anbefale at servere den til?
Svar:
Hej , det serveres varmt , du kan spise det som en ret , eller som tilbehør til kalvekød
mvh Tomas
opskrifter.dk
17/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvordan laver man boullionen?
Svar:
Det gør du ved langsomt at koge ingredienserne til bouillonen op, og lade dette simre en times tid.
Herefter er den klar til at blive brugt i risottoen.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gammeldags mørbradgryde
Skøn ret til både hverdag og når man får gæster!Mørbraden pudses af og skæres i store tern...
Ostelagkage
Sådan laver du din Ostelagkage Kiksene knuses og røres sammen med smeltet smør i en skål....
Kejserpandekager med mascarpone
Lækre kejserpandekager med mascarpone Del halvdelen af æggene i hvide og blomme. Æggeblomm...