Inspiration og opskrifter fra alverdens køkkener...
Verden er fuld af spændende og smagfulde køkkener, som kan give os inspiration til madlavningen derhjemme.
De forskellige køkkener har nemlig deres egne foretrukne krydderurter og smagsgivere, der er med til at skabe den helt særlige smag, som er kendetegnet for dette område.
Herunder kan du se en oversigt over, hvilke krydderurter og smage, de forskellige køkkener er kendte for. Og skulle du få lyst til at kaste dig ud i et internationalt smagseventyr, kan du følge de enkelte links for at finde masser af inspiration og opskrifter fra netop det køkken.
Det italienske køkken
Italiensk mad har i mange år været populært i Danmark. Det er alle de friske, kraftige krydderurter, du kender, såsom oregano, basilikum, rosmarin og persille. Frisk pasta, en god olivenolie og friske krydderurter er altid et godt udgangspunkt for simpel, lækker italiensk mad. Læs også vores guide, til hvordan du planlægger et autentisk italiensk måltid.
Find opskrifter på italiensk mad hér.
Det spanske køkken
Det spanske køkken er kendt for krydret mad med smagsgivere som olivenolie, hvidløg og pepper (og cayenne pepper). Her et særligt de hårde urter som rosemarin og oregano populære, mens også bløde urter som basilikum og persille finder anvendelse i f.eks. omeletter og spanske paellaer.
Find opskrifter på spansk mad hér.
Det franske køkken
Det franske køkken er kendt for de klassiske urtekombinationer bouquet garni, fines herbes og herbes de provence. Selvom disse typisk bruges i tørret form, er franskmændene også glade for friske krydderurter – særligt urter som laurbærblade, purløg og estragon.
Find opskrifter på fransk mad hér.
Det mexicanske køkken
Inden for det mexicanske køkken kommer du ikke uden om koriander - også kendt som krydderurten du enten elsker eller hader - oregano og timian. Mexicansk mad har ofte gerne lidt bid og krydres typisk med en anelse lime, chili eller cayenne peber.
Find opskrifter på mexicansk mad hér.
Det asiatiske køkken
Asien dækker over mange lande og køkkener, og der er stor forskel på eksempelvis kinesisk og indisk mad. Typisk er man dog i Asien glad for urter som koriander, citrongræs og mynte, mens også smagsgivere som kokos, paprika, kanel og ingefær er populære.
Find opskrifter på asiatisk mad hér.