Video: Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 Porre
-
200 gram Kartofler
-
1 liter Grøntsagsbouillon
-
3 kvist Frisk timian
-
1 Fløde 13%
-
0.5 tsk Peber
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.25 liter Madlavningsfløde 8%
Pynt
-
2 spsk Frisk persille
Kartoffel-porresuppe - en nem og lækker ret
Kartoffel-porresuppe en dejlig hverdagsret, som især bliver lavet i løbet af vinterhalvåret.
Sådan laver du kartoffel-porresuppe
Rens porrerne og skær dem i skiver (kun den hvide del af porren skal bruges).
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.
Bring bouillonen i kog i en gryde med låg.
Kom grøntsagerne samt timian i.
Læg låg på igen og skru ned for varmen.
Lad grøntsagerne småkoge i 20 minutter.
Lad herefter grøntsager og grøntsagssuppe køle lidt af.
Blend det hele, men tag kun lidt af gangen - ellers sprøjter det til alle sider.
Kom suppen tilbage i gryden og varm den op.
Kom fløden i og smag til med salt og peber.
Kartoffel-porresuppen pyntes med persille ved servering.
Toppings
Denne cremede kartoffel-porresuppe er lækker i sig selv. Men du kan også vælge at give den et ekstra pift med nogle toppings efter din smag. Især hvis retten skal gøre sig som hovedret frem for forret. Det kunne fx være: ristede bacon (retten ville så ikke længere være vegetarisk), forårsløg, hakket dild, ristede svampe, croutoner eller en klat god creme fraiche. Du kan også prøve kræfter med hjemmelavede ristede brødtern.
Tilbehør
Til en god vintersuppe hører et godt brød, som man kan dyppe i suppen. Det er prikken over i'et. Vi har en lang række opskrifter på lækkert brød. Prøv fx. vores langtidshævet brød eller ciabattabrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret kylling med selleri og hvidløg
Krydr kyllingen med salt og peber. Opvarm olien i en stegegryde og brun kyllingen på alle...
Græske penne med tomater, feta og dild
Skær tomaterne i halve. Hak forårsløg og smuldr fetaen. Hak persille og dild. Bland alle d...
Vandmelonsalat med fetaost
Vandmelonsalat med mynte og fetaVandmelonen skæres i tern på ca. 2x2 cm. Agurken halveres...