Video: Couscoussalat
CouscoussalatKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
250 gram Couscous
-
0 Olivenolie
-
280 ml Vand
-
2 stk Rød peberfrugt
-
1 stk Frisk chili
-
2 stk Skalotteløg
-
2 stk Tomat
-
0 Citronsaft
-
2 bdt Friske krydderurter
-
0 Salt
-
0 Peber
Couscoussalat
Couscous har en rigtig smuk tekstur, der gør det til en ideel ingrediens i en salat.
Den er lille, rund og har næsten en silkeblød fornemmelse med et sejt bid.
Det bedste af det hele er, at dens neutrale smag opsuger enhver fed smag, du kan smide på den.
Couscous er letter end pasta, indeholder mere protein end ris og er en glimrende kilde til selen.
Sådan laver du couscoussalat
Hæld couscous i en skål og vend den i olivenolie.
Tilsæt vand og lad det stå i ca. 15 minutter - til dressingen er absorberet.
Peberfrugterne grilles hele og vendes jævnligt til de er sorte over det hele.
Læg dem i en skål, dæk med film og lad dem stå og dampe.
Skræl, udkern og hak dem fint.
Læg pebrene i en skål og tilsæt skalotteløg, hvidløg, chili, tomater, citronsaft, vineddike og urter.
Drys med olivenolie, smag til og rør.
Lad det stå i 15 minutter og bland det så i couscous'en.
Toppings til din couscous salat
Du kan toppe din couscoussalat med alt fra ost til kylling. Da couscous’en har en meget mild smag, vil den lade dine valgte toppings komme i centrum. Du kan også tilføje croutoner eller nødder og frø. Hvis du ønsker lidt cremet blødhed, kan du tilføje en yoghurtbaseret dressing. Det gode ved denne salat er alle de forskellige måder, du kan lave den på. Du kan nemt udskifte de enkelte ingredienser med dine foretrukne alternativer. Det vil stadig smage skønt.
-Lav en lidt sødere version af couscoussalat med tørrede tranebær eller granatæble.
-Eller kast alle gårsdagens rester af stegte grøntsager i salaten.
-Brug tynde skiver røde løg til at lave syltede rødløg – det vil fungere fint. Prøv f.eks. vores opskrift på syltede rødløg.
-Hak noget agurk, eller blanchér nogle grønne bønner, og put i.
Alternativer til couscous
Da couscous faktisk er en pasta, der kun ligner et korn, kan du sagtens bruge andre små pastaer som skruer, sløjfer, makaroni, gnocchi osv. Andre gode glutenfri couscouserstatninger: ris, quinoa, linser og kikærter. Prøv f.eks. vores opskrift på salat m. kikærter og kylling.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salat med artiskokker, selleri og parmesan
Dressing: Pres hvidløget og bland det til en masse sammen med saltet. Tag en skål og bland...
Brød med urter
Kog hvedekimen op i 1½ dl vand. Lad det køle af. Rør gæren ud i vandet, rør hvedekimen, kv...
Pariserbøf
PariserbøfForm kødet til fire flade bøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i sm...