Dato:
Pris:
Stjernemedlem pris:
Varighed:
Lokation:
d. 16/05-2019
4.795,- kr
4.495,- kr
96 timer 0 minutter
Tyskland
Du skal være logget ind for at tilmelde dig eventet.
Vinrejse Tyskland – afrejse fra København / Sjælland med Egons Busser med afhentning af gæster i Kolding / Jylland.
Mens store dele af vinverdenen kæmper mod overmodenhed og disharmoni afledt af stadig varmere og mere barske somre, blomstrer vinproduktionen i Tyskland som aldrig før. Aldrig har Merkels følgere haft så mange kontinuerlige årgange af perfekt modnede druer, og på intet tidspunkt i historien har deres skønne hvide – og stadig flere røde – vine derfor fremstået med større harmoni og selvsikkerhed.
For i Tyskland opstår nyhederne midt i det gamle. Måske ved du det ikke. Måske har du aldrig turdet følge fristelsen til at dreje af mod bestandigt vedholdende ”Ausfahrt” et par spor til højre for overhalingsbanen, og måske derfor skal du støtte dig til os!
Her – hinsides Fleggaard, den brølende Autobahn og de sprutbugnende rastepladser – venter nemlig det andet Tyskland, hvor en senromantisk vekselvirkning mellem smukke middelalderbyer og grønne bakkelandskaber giver plads til nogle af Europas største floders løb direkte mod Rieslingland. Langs Moselfloden til Moselområdet og ad Rhinen til Pfalz. På vintur med Laudrup Vin og Opskrifter.dk følger vi denne rute til hjertet af tysk vinhistorie og til bunden af særegne flasker. Inkluderet er transport, hotel, morgenmad og 5 vingårdsbesøg! Lad eventyret begynde…
Rejseplan:
Afrejse med Egons Busser fra København/Sjælland med afhentning af gæster i Kolding/Jylland.
Dag 1 – Torsdag den 16. maj 2019.
Afrejse tidligt morgen i luksusbus fra København med kurs mod Kolding for at samle flere gæster op. Gæsterne samles op fra Pendler P-plads Kolding Nord.
Kørsel til hotellet i området ved Trier.
Indkvartering samt aftensmad på 3+-stjernet hotel.
Dag 2 – Fredag den 17. maj 2019
Morgenmad på hotellet.
Vingårdsbesøg ved Van Volxem.
I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem-vingård langs Mosels biflod Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman på få år bragt huset tilbage i rampelyset. Druerne dyrkes uden brug af pesticider i markerne, og vinene laves så naturlige som
muligt, bl.a. ved at lade mosten vildgære. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems hvidvine helt op i verdenstoppen.
Kørsel til næste vingård – frokostpause undervejs.
Vingårdsbesøg ved Ökonomierat Rebholz
Pfalz hører til blandt Tysklands absolut mest nyskabende vinregioner, og få vinhuse er så overbevisende som Rebholz. Vinhuset blev økologisk certificeret i 2005 men lavede allerede fra deres begyndelse i 50’erne, hvad der blev beskrevet som ’naturlige vine’. Drivkraften er i sidste ende at lave den bedst mulige vin, og for Rebholz sker det ved at fremme et sundt økosystem uden brug af mineralsk gødning, herbicider eller syntetiske fungicider i markerne. I stedet arbejder de kun med midler, der fremmer planternes egen formåen. Bl.a. derfor giver vinstokkene meget lave udbytter, alt imens det påkrævede arbejde i marken intensiveres. Til gengæld taler resultatet for sig selv: Vinene er helt ekstremt rene, levende og med nerve som få!
Indkvartering samt aftensmad på hotellet i/ved Kaiserslautern.
Dag 3 – lørdag den 18. maj 2019
Morgenmad på hotellet.
Vingårdsbesøg ved Georg Mosbacher
Weingut Georg Mosbacher er et familieejet vinhus med 15 hektar vinmarker i subregionen 'Mittelhaardt' i Pfalz, hvor Sabine Mosbacher-Düringer og hendes mand Jürgen Düringer i dag styrer slagets gang på tredje generation.
Vinhuset er trofast mod de klassiske druesorter, og her kommer man derfor ikke uden om Riesling, der som den dominerede drue bliver dyrket på mere end 80% af vinmarkerne. Det er da også netop Riesling, der er vinhusets store styrke og som ofte bliver omtalt i internationalt anerkendte magasiner. Dog laves der også både spændende rosé og Pinot Noir.
Kørsel til næste vingård: Alexander Pflüger
I Bad Dürkheim i Pfalz har Alexander Pflüger overtaget vingården efter sin far, der for mere end 20 år siden omlagde til økologisk vinproduktion. Hos Pflüger har man altid skabt vin med naturen og ikke imod den, og siden 2008 har Alexander desuden dyrket og fremstillet sine vine efter biodynamiske principper.
Pflüger råder over nogle af de bedste Riesling-marker i Pfalz. Deres Rieslinger hører derfor til områdets bedste. Endvidere giver de specielle jordbundsforhold omkring Bad Dürkheim fantastiske vine på eksempelvis Sauvignon Blanc og ikke mindst Pinot Noir.
Kørsel til næste besøg – frokostpause undervejs.
Vingårdsbesøg ved Weingut Braunewell
Det var først i 1960'erne, at Adam Braunewell plantede vinstokke på den nuværende vingård og samtidig flyttede ud af den rolige Essenheim by med sine smalle gader, små kroge og alt for små kældre. Siden da har Axel og Ursula Braunewell udviklet virksomheden til en moderne familievingård drevet af en passion for vinfremstilling og med stor omtanke for detaljer. Selztal er en speciel lokation, og de gør alt, hvad de kan for ved intensivt manuelt arbejde og respekt for de naturlige forhold at optimere på deres i forvejen herlige vine.
Indkvartering samt aftensmad på hotellet området i/ved Wiesbaden
Dag 4 – søndag den 19. maj 2019
Morgenmad på hotellet og afgang mod Danmark.
Forventet ankomst til Kolding først på aftenen. Forventet hjemkomst til København sidst på aftenen.
Vi glæder os til at byde jer velkommen til en fantastisk tur med Laudrup Vin og Egons Busser.
Egons Busrejser er tilknyttet Rejsegarantifonden.
Minimumsantallet for at turen vil blive gennemført er 40 deltagere. Ret til ændringer forbeholdes.