Video: Choko-karamelpie med kaffebønnesirup
Choko-karamelpie med kaffebønnesirupKøkken:
Ingredienser:
Andet
12
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Hvedemel
-
30 gram Sukker
-
150 gram Smør
-
1 tsk Eddike
-
25 gram Kaffebønner
-
100 gram Usaltet smør
-
250 gram Mørk chokolade
-
150 gram Hvid chokolade
-
4 stk Æggeblomme
-
4 stk Æg
-
100 gram Sukker
-
250 gram Sukker
Piebund:
Bland hvedemel, 30 gram sukker, det saltede smør, eddike og 2 spsk iskoldt vand hurtigt sammen i en skål.
Ælt dejen til den er jævn og smidig.
Lad dejen hvile ca. 2 timer i køleskabet.
Forvarm ovnen til 200°C.
Rul dejen meget tyndt ud og beklæd en smurt 25 cm tærteform med løs bund.
Prik bunden med en gaffel og stil formen i fryseren i 10 minutter.
Beklæd formen med bagepapir og fyld den med gule ærter.
Dette gør man for at dejen ikke skal hæve under bagningen.
Stil formen ind i ovnen på mellemste ribbe i 15 minutter.
Tag den ud og fjern ærter og bagepapir.
Bag yderligere i 8-10 minutter, til bunden er blevet gyldenbrun.
Tag nu formen ud og stil den til afkøling.
Kaffebønnesirup(tilbehør):
Varm 250 g sukker og 2½ dl vand i en lille kasserolle.
Rør ind imellem til sukkeret er helt opløst.
Læg kaffebønnerne i, kog op, sænk derefter varmen og lad det simre i ca. 4 minutter.
Tag kasserollen af og stil den til afkøling.
Fyld:
Smelt chokolade og smør over et vandbad i en rustfri skål.
Stil skålen i en gryde.
Lad blandingen smelte under omrøring, tag den fra varmen og stil den til side.
Pisk æg, æggeblommer og sukker (de sidste 100 g) i en skål i 10 minutter til massen er tyk og porøs.
Vend den smeltede chokolade ned i æggemassen og hæld derefter det hele ned i tærteformen.
Bag pien i ovnen på mellemste ribbe i ca. 8 minutter til den er let stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
Stil derefter pien ind i køleskabet, så den bliver rigtig kold.
Servering:
Skær pien ud i kileformede stykker og servér dem med letpisket flødeskum.
Fordel lidt kaffebønnesirup rundt om stykkerne.
Spørgsmål:
Hej! Kan denne og Den lækre citrontærte fryse? og hvor længe kan de holde sig i køleskabet? Tak på forhånd Louise
Svar:
Hej Louise, den kan godt fryses men det bliver ikke helt det samme , det er bedre at f.eks lave den en dag i forvejen og have den i køleskabet
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/08-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cannelloni classic
Svits et hakket løg i lidt olie og sæt dem til side. Svits et par finthakkede fed hvidlø...
Lækre Havregrynskager
Sådan laver du lækre havregrynskager 1. Havregryn overhældes med det smeltede smør.2. Æg o...
Strawberry Daiquiri
Strawberry DaiquiriBlend jordbær til en smoothie-mos.Derefter rystes alle ingredienser sam...