Video: Julekrydderkage
JulekrydderkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Hvedemel
-
2 deciliter Grahamsmel
-
4 tsk Bagepulver
-
2 tsk Ingefær
-
1 tsk Kanel
-
0.25 tsk Revet muskatnød
-
0.25 tsk Stødt nellike
-
100 gram Smør
-
5 deciliter Brun farin
-
3 stk Æg
-
2 deciliter Honning
-
0.5 deciliter Grand Marnier
-
2.5 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 deciliter Appelsinjuice
-
2 deciliter Rosiner
-
2 deciliter Mandler
Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
Bland smør og farin sammen i en skål.
Pisk æggene i, dernæst honning, Grand Marnier, creme fraiche og appelsinsaft.
Rør melblandingen i den cremede blanding, dernæst rosiner og smuttede mandler.
Put dejen i en smurt kageform.
Bag kagen ved 175°C i 80 min.
Overfør kagen til en rist og lad den afkøle.
Spørgsmål:
Hvor stor en bageform er der tale om at man skal bruge? Er det en springform, sandkageform eller evt. en bradepande? Opskriften ser meget lækker ud, men kan man lave den uden rosinerne?
Svar:
Det passer vist fint med en bradepande, det er jo en temmelig stor kage, læg evt.bagepapir i bradepanden, så er det nemmere at få kagen ud - du skal bare løfte den over på risten, men den skal lige køle lidt af først, så den ikke knækker.
Du kan godt udelade rosinerne.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
12/12-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Soufléer med gedeost, soltørrede tomater og ristet hvidløg
Forvarm ovnen til 175°C. Fladgør hvidløgsfedene med den flade side af en kniv. Bland dem m...
Kalkunbrystfilet med kokossauce
Kog mælken op med kokosmel og lad det trække i gryden ca. 5 min. Afdryp kokosmælken i en s...
Kartoffel-porre-selleri-suppe
Kartoffel-porre-selleri-suppeSkyld porrerne grundigt, især den grønne top. Snit porrerne i...