Video: Fødselsdagslagkage
FødselsdagslagkageKøkken:
Ingredienser:
Andet
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0 Lagkagebund
-
0 Vanillecreme
-
300 gram Solbærmarmelade
-
100 gram Flormelis
-
2 spsk Vand
-
2.5 Piskefløde 38%
-
0 Sukkerkugler
Fødselsdagslagkage
Pisk fløden til en let skum.
Bland flormelis og vand til en glasur.
Læg en af lagkagebundene nederst.
Smør bunden med syltetøjet, vanillecremen og flødeskummen og læg en nye lagkagebund på fyldet.
Gør dette for så mange lag som der ønskes.
Top den øverste lagkagebund med glasuren, og læg sukkerkuglerne på.
Stil lagkagen i køleskab i minimum 1.5 time.
Værsgo - din fødselsdagslagkage er nu klar til at blive serveret!
Fødseldagslagkage
Lagkager er et bagværk, der har flere 100 års tradition bag sig. Traditionelt set blev kagerne bagt med lag af frugt og syltetøj. Det var først, da mejerierne for alvor begyndte at dukke op rundt omkring i Danmark i slutningen af 1800-tallet, at flødeskummen blev introduceret i lagkagen.
Lige meget hvordan lagakagen er sat sammen, har kagen altid været en sikker vinder, når det gælder en festlig kage til alle mulige anledninger.
Du kan fx. gøre din lagkage lidt mere sund ved at bruge friske frugter - du kan lade dig inspirere af hvad sæsonens frugter er, de populæreste er dog oftest hindbær og jordbær.
Glasuren kan også tilpasses på mange måder, fx. ved at komme chokolade eller vanille i.
Lagkagen kan med fordel laves dagen før, den skal spises.
Hvis du ikke har lyst eller mulighed for at købe lagkagebunde, så kan du lave dine egne, hjemmelavede lagkagebunde.
Eller hvis du er på udkig efter andre spændende opskrifter på lagkager, kan du lade dig inspirere af vores opskrift på en nem nougatlagkage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rabarbertrifli
Sådan laver du Rabarbertrifli Start med at lave en rabarberkompot. Det gøres ved at rense...
Appelsinsuppe
Bring fonden i kog og tilsæt appelsinskallen, kanel, nelliker og salt. Lad det småkoge i 5...
Banana split
Rist nødderne på en pande til de er lysebrune. Pisk fløden til skum. Skær bananerne i...