Video: Kartoffel-porre-selleri-suppe
Kartoffel-porre-selleri-suppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
2 stk Porre
-
1 spsk Løg
-
0.25 stk Sellerirod
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Bagekartoffel
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
4 kvist Frisk timian
-
3 deciliter Letmælk
-
1 spsk Hvidvinseddike
Kartoffel-porre-selleri-suppe
Skyld porrerne grundigt, især den grønne top.
Snit porrerne i brede ringe.
Skræl og skær løget i store både.
Skræl og skær selleri i store stykker.
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Opvarm olien sammen med en løgring.
Når løgringen syder tilsættes porrer, løg og selleri.
Skru ned for varmen og damp grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter.
Tilsæt kartoffeltern, det kogte vand, bouillon og timian.
Læg et tætsluttende låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 30 minutter til kartoflerne er møre.
Blend suppen direkte i gryden med stavblender til den er helt ensartet og tyk.
Tilsæt lidt af mælken og blend igen.
Suppen skal have en lidt tyk og cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og peber og evt. hvidvinseddike.
Server Kartoffel-porre-selleri-suppe med et godt fuldkornsbrød eller ristede brødtern.
Bon appetit!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Valnøddesuppe med fløde
Blancher og halver valnødderne. Bland valnødder og bouillon i en middelstor gryde. Lad bou...
Citrus-barbecue wings
Skyl vingerne i koldt vand og tør dem med køkkenrulle. Tag nålene fra rosmarinen og hak de...
Gin og hyldelime - nem velkomstdrink uden alkohol
Sådan laver du drinken Hæld gin, limesaft og hyldeblomstsaft i et glas.Top med danskvand....