Video: Cremet artiskoksuppe
Cremet artiskoksuppeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
6 stk Artiskok
-
0.75 deciliter Olivenolie
-
1 stk Grofthakket løg
-
3 stk Blegselleri
-
1 stk Kogte kartofler
-
1.5 liter Grøntsagsbouillon
-
50 gram Hasselnød
-
0.5 liter Piskefløde 38%
-
0.5 deciliter Cognac
Først renses artiskokkerne.
Den øverste del skæres af og derefter stilken helt af.
Knæk de yderste blade af til du når ind til de bløde lysegrønne blade.
Spred de tynde blade med en ske og fjern skægget.
Lad de tynde blade sidde på og del hver artiskok i 8 dele.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Olivenolien opvarmes i en stor gryde og løg samt bladselleri tilsættes.
Steges til de er gyldne, hvorefter kartoffel i tern, artiskokker og bouillon tilsættes.
Suppen bringes i kog og simrer ca. 45 min.
Mens suppen simrer fordeles hasselnødderne på en bageplade.
De ristes i ovnen i ca. 5 min.
Nødderne afkøles og hakkes groft.
Blend suppen til den er glat og cremet.
Tilsæt herefter salt, peber, cognac og fløde og bring suppen i kog for jævn varme.
Suppen serveres i varme tallerkener eller skåle drysset med de hakkede hasselnødder.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tomatsauce med ost
Hæld de hakkede tomater op i en gryde. Tilsæt chilisauce og ketchup.Lad det varme lidt op...
Gryderet med oksekød
Gryderet med oksekødHvis gryderetten laves i en ovnfast gryde eller stegeso, så forbarm ov...
Avocado med rejer og dilddressing
Sådan tilbereder du Avocado med rejer:Flæk de modne avocadoer og tag stenene ud lige inde...