Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
1 timer 30 minutter
30 minutter
10
Fremgangsmåde:
Skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. Hæld vandet fra, men gem det til dressingen. Kartoflerne skal koges i god tid - evt. dagen før, da de skal være kolde.
Dressing: Rør creme fraiche, sennep og lidt af kartoffelvandet sammen i en stor skål (det må ikke blive for tyndt). Tilsæt kartoflerne og vend det hele godt. Sæt skålen i køleskabet imens resten af fyldet tilberedes.
Skær skinken i tern, hak løget og skær sellerien i tynde skiver. Tilsæt det hele til salaten og smag til med salt og peber. Fordel tomatskiver på tallerkner eller på et fad og servér kartoffelsalaten oven på tomatskiverne, drys med hakket purløg.
Antal personer: 2
500 gram Nye kartofler
1 deciliter Creme fraiche 18%
3 spsk Dijonsennep
125 gram Skinke
0.5 stk Løg
2 stk Blegselleri
2 stk Bøftomat
2 spsk Frisk purløg
Bordsalt
Peber