Kold kartoffelsalat med creme fraiche

15/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

1 timer 30 minutter

30 minutter

10



Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. Hæld vandet fra, men gem det til dressingen. Kartoflerne skal koges i god tid - evt. dagen før, da de skal være kolde.

Dressing: Rør creme fraiche, sennep og lidt af kartoffelvandet sammen i en stor skål (det må ikke blive for tyndt). Tilsæt kartoflerne og vend det hele godt. Sæt skålen i køleskabet imens resten af fyldet tilberedes.

Skær skinken i tern, hak løget og skær sellerien i tynde skiver. Tilsæt det hele til salaten og smag til med salt og peber. Fordel tomatskiver på tallerkner eller på et fad og servér kartoffelsalaten oven på tomatskiverne, drys med hakket purløg.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 2

500 gram Nye kartofler

1 deciliter Creme fraiche 18%

3 spsk Dijonsennep

125 gram Skinke

0.5 stk Løg

2 stk Blegselleri

2 stk Bøftomat

2 spsk Frisk purløg

Bordsalt

Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g