Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
1 timer 10 minutter
20 minutter
10
Fremgangsmåde:
Røgede laksekroketter
Blend flødeost og røget laks i en blender eller foodprocessor indtil det er jævnt,
men dog med små stykker laks i.
Tilsæt hakket dild, hvid peber og tabasco.
Fordel lakseblandingen på en bageplade med bagepapir,
én toppet teskefuld af gangen i små kugler.
Stil bagepladen køligt i 30 min.
Slå ægget ud og pisk det let.
Smuldr brødet til krummer og put dem i en lille skål.
Put melet i en anden lille skål.
Dyp hver laksekugle i melet og rul blandingen sammen til en kugle.
Dyp kuglen i æg og derefter i brødkrummerne.
Læg den tilbage på bagepladen.
Gentag processen for resten af laksekuglerne.
Dæk kroketterne til og stil på køl i 20 min.
Fyld en wok eller stegegryde med jordnøddeolie til ca. 5 cm dybde.
Opvarm olien til høj temperatur.
Steg kroketterne gyldenbrune i ca. 2 min (steg dem evt. i hold).
Tag kroketterne op af olien og dræn dem på køkkenrulle.
Servér kroketterne med citronbåde til.
Velbekomme!
Antal personer: 4
350 gram Flødeost 60+
175 gram Røget laks
2 spsk Frisk dild
1 knsp Hvid peber
0.5 tsk Tabasco
1 stk Æg
4 skive Hvedebrød
1 deciliter Hvedemel
5 deciliter Jordnøddeolie
1 stk Citron