Bøffer med portvins- og rosmarinsauce

13/12-2019

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Andet

Hovedret

45 minutter

45 minutter

10



Fremgangsmåde:

Sauce: Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt hakkede forårsløg og svits dem til de er møre, ca. 3 min. Rør rødvin og portvin i. Kog igennem i 5 min. Tilsæt bouillon og rosmarin og lad saucen koge ind til ca. 1/3.

Bøffer: Varm olien på en stor pande. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på panden, ca. 4 min. på hver side. Læg bøfferne over på en tallerken og dæk med folie for at holde dem varme.

Hæld saucen i den pande, bøfferne blev stegt på. Bring den i kog og skrab panden for stegerester fra bøfferne. Fjern saucen fra varmen. Rør gradvist smørret i, til det er smeltet. Rør hakket rosmarin i og smag til med salt og peber.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

1 spsk Smør

3 stk Forårsløg

2 deciliter Rødvin

2 deciliter Portvin

2.5 deciliter Oksebouillon

1 kvist Frisk rosmarin

1 spsk Olivenolie

4 stk Tykstegsbøf

3 spsk Smør

1 tsk Frisk rosmarin

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g