Murtabak pandekager

19/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Asiatisk

Hovedret

1 timer 30 minutter

1 timer 0 minutter

16



Fremgangsmåde:

Pandekagedej:

Put mel og salt i en stor skål, bland smørret i og tilsæt vandet på én gang. Bland det til en blød dej og ælt i ca. 10 min.


Del dejen i lige store kugler (2 pr. person) og læg dem i en skål med olien i. Der skal være nok olie til at dække kuglerne. Lad dem ligge i en times tid.

Imens laves fyldet:


Fyld/Tilbehør:


Varm olien og svits det hakkede løg. Tilsæt presset hvidløg og reven ingefær, steg til løget er gyldent. Tilsæt gurkemeje og chili og rør rundt.


Tilsæt det hakkede kød og rør rundt, så kødet dækkes af krydderiblandingen. Læg låg på og lad det stege i 15 min.


Tilsæt garam marsala og gem fyldet til pandekagerne skal steges.


Slå æggene ud i en skål og drys dem med salt og peber.


Steg pandekagerne
Spred lidt olie ud på en glat overflade. Rul en dejkugle ud til en pandekage med en kagerulle. Den skal være millimeter tynd!


Bær dejen på kagerullen over til en opvarmet pande med en anelse olie. Steg pandekagen - den skal ikke have ret lang tid.

Mens pandekagen steger puttes lidt udslået æg på midten af den. Fordel lidt kødfyld ud over ægget, og herover et par tynde skiver løg.
Fold siderne af pandekagen ind over fyldet, så det er fuldstændig omsluttet. Vend pandekagen og steg den på den anden side også.
Når den er gylden og sprød på begge sider er den færdig og tages af panden.

Stegeproceduren gentages for alle pandekagerne.


De serveres varme straks efter stegning.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 6

750 ml Hvedemel

1 tsk Bordsalt

1 spsk Smør

250 ml Vand

1 deciliter Olie

2 spsk Olie

1 stk Løg

2 stk Hvidløgs fed

0.5 tsk Ingefær

1 tsk Gurkemeje

0.5 tsk Chili

500 gram Hakket oksekød 3-7%

1 tsk Garam masala krydderi

1.5 tsk Køkkensalt

2 stk Æg

1 stk Løg

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g