Muslingesuppe

07/03-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Forret

1 timer 0 minutter

30 minutter

10



Fremgangsmåde:

Sådan laver du muslingesuppe


OBS: Hvis retten laves som en forret, halveres ingrediens-mængden.

Vask og sorter muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, SKAL kasseres.

Damp muslingerne i hvidvinen. Smid de muslinger der stadig er lukket fra.
Tag nu kødet ud af de muslinger som er åbne og gem det. Kog halvt ind.

Kogelagen tilsættes fiskebouillonen, kartofler og porrer, der er skåret i mindre stykker og koges møre sammen med timian og hvidløg.

Suppen blendes med en stavblender til en jævn masse.
Fløden tilsættes og suppen koger i ca 10 minutter.
De pillede muslinger tilsættes. Smages til med salt og peber.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

2 kg Frisk musling

1 deciliter Halvtør hvidvin

1 deciliter Fiskebouillon

1 kg Kartofler

2 stk Porre

4 spsk Frisk timian

3 stk Hvidløgs fed

0.5 deciliter Fløde 13%

0.5 tsk Havsalt

0.5 tsk Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g