Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
1 timer 0 minutter
30 minutter
10
Fremgangsmåde:
Sådan laver du muslingesuppe
OBS: Hvis retten laves som en forret, halveres ingrediens-mængden.
Vask og sorter muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, SKAL kasseres.
Damp muslingerne i hvidvinen. Smid de muslinger der stadig er lukket fra.
Tag nu kødet ud af de muslinger som er åbne og gem det. Kog halvt ind.
Kogelagen tilsættes fiskebouillonen, kartofler og porrer, der er skåret i mindre stykker og koges møre sammen med timian og hvidløg.
Suppen blendes med en stavblender til en jævn masse.
Fløden tilsættes og suppen koger i ca 10 minutter.
De pillede muslinger tilsættes. Smages til med salt og peber.
Antal personer: 4
2 kg Frisk musling
1 deciliter Halvtør hvidvin
1 deciliter Fiskebouillon
1 kg Kartofler
2 stk Porre
4 spsk Frisk timian
3 stk Hvidløgs fed
0.5 deciliter Fløde 13%
0.5 tsk Havsalt
0.5 tsk Peber