Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Bagværk
1 timer 30 minutter
15 minutter
14
Fremgangsmåde:
Dej
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål og kom smørret i. Mos smørret ud i melet med en gaffel, til det ligner rasp.
Tilsæt vand og ælt dejen sammen med hænderne til en kugle. Lad den hvile køligt 1/2 time.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.
Fyld/tilbehør
Fjern kerner og trevler fra græskarret og skær det i både. Læg dem i et fad med skrællen opad og bag dem ved 160°C i ca. 30 minutter. Skrab kødet af med en ske og læg det i et dørslag til det holder op med at dryppe.
Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og hæld fyldet i tærteformen.
Bag tærten ved 175°C i 30-40 minutter. Skru op til 225°C og bag den yderligere 10-15 minutter. Server den varme tærte med creme fraiche eller iskoldt flødeskum.
Antal personer: 6
200 gram Hvedemel
2 tsk Bagepulver
125 gram Sukker
100 gram Smør
3 spsk Vand
500 gram Græskar
1 Letmælk
1 tsk Kanel
1 knsp Revet muskatnød
3 stk Æg
1 tsk Kardemomme
1 spsk Majsmel
2 deciliter Piskefløde 38%
1 deciliter Ingefær