Græskartærte

06/12-2019

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Andet

Bagværk

1 timer 30 minutter

15 minutter

14



Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål og kom smørret i. Mos smørret ud i melet med en gaffel, til det ligner rasp.
Tilsæt vand og ælt dejen sammen med hænderne til en kugle. Lad den hvile køligt 1/2 time.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.

Fyld/tilbehør

Fjern kerner og trevler fra græskarret og skær det i både. Læg dem i et fad med skrællen opad og bag dem ved 160°C i ca. 30 minutter. Skrab kødet af med en ske og læg det i et dørslag til det holder op med at dryppe.

Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og hæld fyldet i tærteformen.

Bag tærten ved 175°C i 30-40 minutter. Skru op til 225°C og bag den yderligere 10-15 minutter. Server den varme tærte med creme fraiche eller iskoldt flødeskum.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 6

200 gram Hvedemel

2 tsk Bagepulver

125 gram Sukker

100 gram Smør

3 spsk Vand

500 gram Græskar

1 Letmælk

1 tsk Kanel

1 knsp Revet muskatnød

3 stk Æg

1 tsk Kardemomme

1 spsk Majsmel

2 deciliter Piskefløde 38%

1 deciliter Ingefær

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g