Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Asiatisk
Hovedret
45 minutter
25 minutter
17
Fremgangsmåde:
Nasi goreng
Skyl risene i flere hold vand og bring dem langsomt i kog i vand tilsat salt. Lad dem koge for tætsluttende låg i 15 min.
Rør i risene med en gaffel og læg et viskestykke mellem gryde og låg og lad risene trække til de er kolde.
Pisk æggene med vandet og lidt salt og peber. Bag en tynd æggekage på en slip let-pande i 1/2 spsk. olie. Skær den i lange strimler.
Skær alle grøntsager i mundrette stykker.
Varm wokken eller en stor stegegryde, helst med slip let-belægning.
Steg champignonerne uden brug af fedtstof til de er pænt brune, tag dem op og læg dem til side.
Varm resten af olien, tilsæt karry og kort efter de kogte ris. Smuldr risen med fingrene, så der ikke kommer hele klumper med.
Steg 4-5 min. til risene er ristede og varme.
Rør kecap manis og sambal oelek sammen og tilsæt det.
Vend grøntsager og kylling i og varm hele retten igennem.
Smag til med salt og peber.
Kom retten i et stort fad og læg et mønster af æggekagestrimler på toppen.
Drys med sprøde løg og purløg og læg skiver af agurk langs kanten af fadet.
Antal personer: 4
4 deciliter Parboilede ris
1 tsk Køkkensalt
2 stk Æg
4 spsk Vand
2 spsk Olie
250 gram Champignon
1 tsk Karry
3 spsk Kecap manis
1 tsk Sambal Oelek
250 gram Savoykål
1 stk Løg
1 stk Gulerod
150 gram Frosen ærter
300 gram Kogt kylling
2 stk Løg
0.5 stk Agurk
1 kvist Frisk purløg