Video: Bagte dessertgræskar
Bagte dessertgræskarKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
450 gram Græskar
-
1 tsk Kardemomme
-
1 stk Vanillestang
-
1 stk Appelsin
-
100 gram Brun farin
-
25 gram Smør
-
0.5 bdt Frisk citronmelisse
Bagte dessertgræskar
Skær græskarkødet i skiver på 1-2 cm's tykkelse.
Stød kardemommefrøene i en morter.
Skær vanillestangen op på langs med en lille spids kniv og skrab kornene ud med en ske.
Riv skallen og pres saften af appelsinen (helst økologisk).
Bland de to dele og varm saften op til lige under kogepunktet sammen med vanillestangen.
Tilsæt 3/4 af farinen og lad den smelte.
Tag gryden af varmen og tilsæt kardemomme og vanillekorn.
Læg græskarskiverne i et dybt fad eller en skål og hæld den varme marinade over.
Stil fadet tildækket i køleskabet, når saucen er kold, og lad det stå til næste dag.
Vend skiverne af og til.
Opvarm ovnen til 220°C.
Læg græskarskiverne i et ovnfast fad.
Drys resten af farinen over.
Læg små klatter smør ovenpå og bag desserten i ca. 15 minutter.
Hæld marinaden i en gryde og kog den ind, til saucen får en tynd sirupsagtig konsistens.
Server dine bagte dessertgræskar varme, med appelsinsaucen og iskoldt flødeskum pyntet med blade fra citronmelisse.
Bon appetit!
Dette er en lækker måde at anvende græskar på, med få ingredienser. Du kan bruge græskar til at lave en lækker suppe, eller en græskartærte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italiensk suppe
Skær bacon i små stykker og brun det i en stor gryde. Hak de 3 løg, den ene stængel seller...
Den ægte burger
Form oksekødet til 2 bøffer med en kniv på det spækbræt du bruger til råt kød. Lad dem hvi...
Andebryst med solbær- og chokoladesauce
Andebryst med solbær- og chokoladesauceAndebrysterne snittes på skindsiden. Smelt lid...