Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Asiatisk
Hovedret
1 timer 10 minutter
25 minutter
11
Fremgangsmåde:
Svinekød, hakket løg, salt og peber, æg og rasp æltes sammen til en fars.
Stil farsen til side for at hvile i køleskabet i ca. ½ times tid.
Form farsen til en passende størrelse kødboller. Kødbollerne koges i letsaltet vand, til farsen er kogt igennem (ca. 5 min.). Gem kogevandet til karrysaucen.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde. Så tilsættes karryen og den svitses kort. Hak løg og porre og svits det i smørret. Rør melet i, lidt efter lidt, og bland det godt sammen med karryen. Nu tilsættes kogevandet fra kødbollerne lidt ad gangen til saucen. Når der er tilstrækkelig væde i saucen koges den i ca. 12 min ved svag varme. Smag til med salt og peber, tilsæt fløde og kog saucen op. Kog risene imens du venter.
Hæld kødbollerne i saucen og servér retten sammen med kogte ris.
Pynt eventuelt med persille.
Antal personer: 4
500 gram Hakket svinekød 8-12%
1 deciliter Rasp
1 stk Løg
1 stk Æg
50 gram Smør
2 spsk Karry
1 stk Løg
1 stk Porre
5 spsk Hvedemel
1 deciliter Fløde 13%
Frisk persille