Klassisk boller i karry

15/12-2019

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Asiatisk

Hovedret

1 timer 10 minutter

25 minutter

11



Fremgangsmåde:

Svinekød, hakket løg, salt og peber, æg og rasp æltes sammen til en fars.

Stil farsen til side for at hvile i køleskabet i ca. ½ times tid.

Form farsen til en passende størrelse kødboller. Kødbollerne koges i letsaltet vand, til farsen er kogt igennem (ca. 5 min.). Gem kogevandet til karrysaucen.

Sauce:

Smelt smørret i en gryde. Så tilsættes karryen og den svitses kort. Hak løg og porre og svits det i smørret. Rør melet i, lidt efter lidt, og bland det godt sammen med karryen. Nu tilsættes kogevandet fra kødbollerne lidt ad gangen til saucen. Når der er tilstrækkelig væde i saucen koges den i ca. 12 min ved svag varme. Smag til med salt og peber, tilsæt fløde og kog saucen op. Kog risene imens du venter.

Hæld kødbollerne i saucen og servér retten sammen med kogte ris.


Pynt eventuelt med persille.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

500 gram Hakket svinekød 8-12%

1 deciliter Rasp

1 stk Løg

1 stk Æg

50 gram Smør

2 spsk Karry

1 stk Løg

1 stk Porre

5 spsk Hvedemel

1 deciliter Fløde 13%

Frisk persille

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g