Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Bagværk
15 minutter
40 minutter
9
Fremgangsmåde:
Hjemmelavede tebirkes
En portion til 8 personer giver 16 tebirkes.
Rør gæren ud i den lune mælk i et dejfad. Tilsæt smeltet smør eller margarine, æg, salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen til den er glat og smidig. Dejen skal ikke forhæve, men rulles ud med det samme til en firkant på 20 x 65 cm (ved portion til 8 personer).
Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel henover, så der nu er tre lag.
Vend dejstangen, så sammenføjningen vender nedad. Stangen pensles med sammenpisket æg. Drys med birkes og skær dejen ud i lige store firkanter. Læg dem på en smurt bageplade og lad dem hæve ca. 25 minutter til dobbelt størrelse under et klæde på et lunt sted.
Bages på midterste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter.
Lad dine hjemmedelavede tebirkes køle af på en bagerist inden servering.
Antal personer: 8
50 gram Gær
1 deciliter Letmælk
100 gram Smør
1 stk Æg
0.5 tsk Bordsalt
1.5 spsk Sukker
425 gram Hvedemel
1 stk Pasteuriseret æg
10 gram Birkes