Video: Jule-oksemørbrad
Jule-oksemørbradKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
800 gram Oksemørbrad
-
1 tsk Hvidløgspulver
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
2 stk Bacon
-
2 deciliter Rødvin
-
1.5 tsk Frisk rosmarin
-
1 stk Rød peberfrugt
-
3 deciliter Oksebouillon
Mørbraden gnides med hvidløgspulver, salt og peber. Baconen skæres i små stykker. Baconen steges i en gryde, som netop er stor nok til mørbraden. Med en hulske overføres baconen til en tallerken, mens stegefedtet skal blive i gryden. Mørbraden brunes på alle sider i baconfedtet. Mørbraden overføres til en tallerken. Rødvin, bacon og rosmarin tilsættes i gryden og blandingen koges i 1 min. Mørbraden lægges tilbage i gryden og retten simre videre under låg i 25 min. Mørbraden overføres til et skærebræt og lades hvile i 10 min. Mens mørbraden hviler, skæres peberfrugten i tern. Baconen fjernes igen fra gryden med en hulske, og peberfrugten samt bouillon tilsættes. Kog saucen over moderat varme, til den er tyknet let. Mørbraden skæres i skiver og arrangéres på en tallerken eller et fad. Lidt af saucen hældes over kødet og pyntes med rosmarinkviste.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Kan man tilberede noget denne ret i forvejen?
Svar:
Hej , du kan skære alt og brune mørbraden om formiddagen , bare du sætter det hele på køl , så er det helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
22/10-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvis jeg bruger en oksefilet istedet for oksemørbrad hvor lang tid skal den så stege når der er tale om 2,5 kg?
Svar:
Umiddelbart vil jeg skyde på, at du skal give den ca. 45 min. Du kan evt. trykke på den undervejs for at vurdere om den er færdig, eller bruge et stegetermometer. Det skal vise ca.65-70 grader, alt efter hvor rødt du ønsker kødet.
mvh
Esben
Opskrifter.dk
10/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret julesalat
Vask julesalaten og rul parmaskinke om. Kog fløde op med peber og oregano. Reducér til...
Sund æblekage
Sund æblekageSkræl æblerne og skær dem ud i tern. Æg og sødemiddel piskes sammen i en skål...
Æblemåner
Hak de tørrede æbler og lad dem ligge i æblejuice i 10 min. Forvarm ovnen til 175°C....