Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Bagværk
30 minutter
4 timer 0 minutter
8
Fremgangsmåde:
Rør mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
Pisk blødgjort smør samt sukker sammen i en skål med en elpisker. Det skal være luftigt (ca. 5 min. piskning). Pisk æg og vanillesukker i. Til sidst piskes melblandingen i ved lav piskehastighed.
Form dejen til en pølse (ca. 5 cm i diameter). Dæk den med plastik wrap og læg den på køl i 4 timer.
Sæt ovnriste i den øvre og nedre tredjedel af ovnen og opvarm ovnen til 190°C.
Skær dejen ud i små stykker på ca. ½ cm tykkelse. Fordel disse på ristene med en lille smule mellemrum. Pynt dem med sukker.
Bag småkagerne i ovnen til de er gyldne i kanterne, ca. 12-15 min. Byt plads på ristene halvvejs under bagningen. Lad småkagerne afkøle og servér dem.
Antal personer: 12
5 deciliter Hvedemel
0.5 tsk Bagepulver
0.5 tsk Bordsalt
150 gram Usaltet smør
2.5 deciliter Sukker
1 stk Æg
0.5 tsk Vanillesukker
1 spsk Sukker