Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
20 minutter
20 minutter
13
Fremgangsmåde:
Gulerodssuppe med ingefær
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Pil og hak både løg og hvidløg fint.
Fjern kernehuset fra peberfrugten og skær den ene halvdel af peberfrugten i små tern. Skær ingefæren ud i mindre tern.
Varm olivenolie op i en gryde og svits ovenstående ingredienser sammen med krydderier, salt og peber.
Hæld derefter bouillonvand ved og lad retten simre, indtil gulerødderne er blevet møre (dette tager ca. 20 minutter).
Blend suppen med en stavblender og smag til med citronsaft. Krydr evt. med mere salt og peber, hvis dette ønskes.
Så er din gulerodssuppe med ingefær klar til servering - top gerne med hakket persille. Velbekomme!
Antal personer: 4
500 gram Gulerod
1 stk Løg
1/2 stk Gul peberfrugt
2 fed Hvidløg
20 gram Ingefær
2 spsk Olivenolie
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
1 1/2 - 2 liter Grøntsagsbouillon
2 spsk Citronsaft
Salt
Peber
1/2 bdt Frisk persille