Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Bagværk
3 timer 30 minutter
1 timer 0 minutter
13
Fremgangsmåde:
Sådan laver du et glutenfri rugbrød
Start med at riste hasselnødderne på en tør pande indtil de er gyldne og begynder at dufte.
Hæld dem over på et viskestykke og gnub den brune skal af og hak dem dernæst groft. Du kan evt. bruge en minihakker.
Vej havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø og chiafrø og hæld dem løbende i en mellemstor skål.
I en anden stor skål piskes vandet, groft salt og surdejen sammen. Hvis du har en røremaskine kan denne med fordel tages i brug til formålet.
Tilføj dernæst Fiberhusk eller loppefrøskalle og pisk godt.
Vent dernæst ca. 10 sekunder inden du tilføjer din kerneblanding samt de grofthakkede hasselnødder.
Brug en grydeske til at røre massen sammen til den er helt ensformig.
Rør dernæst ahornsirup og olivenolie i.
Smør en almindelig rugbrødsform på ca. 1,8 liter med lidt olie (smør kan også bruges).
Hæld dernæst dejen i og glat overfladen med en eksempelvis en våd gummispartel så den er helt jævn.
Dæk rugbrødsformen med film og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer. Du kan også lade den stå og hæve indtil næste dag.
Når du er klar til at bage dit glutenfrie rugbrød, så tænd ovnen på 220 grader og tag formen ud af køleskabet, befri den for køkkenfilmen og lad den stå og temperere indtil ovnen er varm.
Prik dejen med en kødnål, således at der kommer lufthuller hele vejen ned igennem dejen. Dette er med til at forhindre at der under bagningen skabes store lufthuller under skorpen hvilket kan resultere i at rugbrødet kollapser og ikke bliver bagt tilstrækkeligt.
Sæt nu rugbrødsformen i ovnen og sænk temperaturen til 200 grader.
Hvis du har et termometer så kontroller efter 60 minutter om rugbrødet har nået en kernetemperatur på 99°.
Er denne temperatur nået så tag rugbrødet ud og lad det køle helt af.
Når det glutenfrie er helt koldt kan du skære skiver af det.
Server med dit ynglings pålæg - velbekomme!
Antal personer: 4
20 gram Chiafrø
200 gram Havregryn
120 gram Solsikkekerne
40 gram Græskarkerner
75 gram Hørfrø
10 gram Sesamfrø
65 gram Hasselnød
2 tsk Groft salt
25 gram Fiberhusk
20 gram Ahornsirup
30 gram Olivenolie
40 gram Surdej
340 ml Vand