Video: Glutenfri rugbrød
Glutenfri rugbrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
13
Tilberedningstid
3 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
20 gram Chiafrø
-
200 gram Havregryn
-
120 gram Solsikkekerne
-
40 gram Græskarkerner
-
75 gram Hørfrø
-
10 gram Sesamfrø
-
65 gram Hasselnød
-
2 tsk Groft salt
-
25 gram Fiberhusk
-
20 gram Ahornsirup
-
30 gram Olivenolie
-
40 gram Surdej
-
340 ml Vand
Sådan laver du et glutenfri rugbrød
Start med at riste hasselnødderne på en tør pande indtil de er gyldne og begynder at dufte. Hæld dem over på et viskestykke og gnub den brune skal af og hak dem dernæst groft. Du kan evt. bruge en minihakker.
Vej havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø og chiafrø og hæld dem løbende i en mellemstor skål.
I en anden stor skål piskes vandet, groft salt og surdejen sammen. Hvis du har en røremaskine kan denne med fordel tages i brug til formålet.
Tilføj dernæst Fiberhusk eller loppefrøskalle og pisk godt. Vent dernæst ca. 10 sekunder inden du tilføjer din kerneblanding samt de grofthakkede hasselnødder.
Brug en grydeske til at røre massen sammen til den er helt ensformig.
Rør dernæst ahornsirup og olivenolie i.
Smør en almindelig rugbrødsform på ca. 1,8 liter med lidt olie (smør kan også bruges).
Hæld dernæst dejen i og glat overfladen med en eksempelvis en våd gummispartel så den er helt jævn.
Dæk rugbrødsformen med film og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer. Du kan også lade den stå og hæve indtil næste dag.
Når du er klar til at bage dit glutenfrie rugbrød, så tænd ovnen på 220 grader og tag formen ud af køleskabet, befri den for køkkenfilmen og lad den stå og temperere indtil ovnen er varm.
Prik dejen med en kødnål, således at der kommer lufthuller hele vejen ned igennem dejen. Dette er med til at forhindre at der under bagningen skabes store lufthuller under skorpen hvilket kan resultere i at rugbrødet kollapser og ikke bliver bagt tilstrækkeligt.
Sæt nu rugbrødsformen i ovnen og sænk temperaturen til 200 grader.
Hvis du har et termometer så kontroller efter 60 minutter om rugbrødet har nået en kernetemperatur på 99°. Er denne temperatur nået så tag rugbrødet ud og lad det køle helt af.
Når det glutenfrie er helt koldt kan du skære skiver af det.
Server med dit ynglings pålæg - velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dit glutenfri rugbrød
Denne opskrift kræver at du har en lille smule surdej tilovers fra din forrige bagning. En surdej er i princippet bare en lille smule af den dej man bruger i sin bagning som man tager til side og gemmer til næste bagning. Den fungerer som hævemiddel i dejen og sikre mere smag og aroma. Vil du gerne få mest mulig smag så rist nødder og kerner kort på en pande inden du blander dem i dejen. Dette vil tilføje flere dybe smagsnuancer til det færdigbagte rugbrød. Hvis du vil være helt sikker på at dit glutenfri brød har den 'rigtige' rugbrødsfarve, så kan der tilsættes en spiseske carob. Dette kan købes i diverse helsebutikker.
Et andet godt tip er at huske at købe glutenfri havregryn da du derved er helt sikker på at grynene ikke har været i kontakt med andre korn i forarbejdningen og derved ikke er forurenede.
Flere gode opskrifter uden gluten
Her på opskrifter har vi et lille udvalg af nogle gode bageopskrifter der er helt glutenfrie. Prøv for eksempel denne opskrift på nogle lækre glutenfri boller eller hvad med et smagsfuldt glutenfri brød. Har du mere lyst til noget til den søde tand, så giv dig i kast med disse glutenfri pandekager.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Champignonlasagne
Tænd ovn på 200°C Svits champignon og løg i olien i 3-4 minutter. Væden presses fra sp...
Baconsvøbt kyllingefilet med mangochutney og fløde
Baconsvøbt kyllingefilet med mangochutney og flødeOvnen tændes på 220 grader.Svøb 1-2 baco...
Indbagt kylling
Pisk marinaden sammen, læg køddet i en pose med marinaden i 2-4 timer i køleskabet. tø sp...