Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Dessert
20 minutter
1 timer 0 minutter
2
Fremgangsmåde:
Sådan laver du marengskys
Kom de pasteuriserede æggehvider i en helt rent skål og brug et piskeris på lav volumen og øg gradvist volumen jo fastere æggehviderne bliver.
Når æggehviderne er stive kan du begynde at tilføje en lille smule sukker af gangen, ikke mere end en spiseke.
Når alt sukkeret er tilsat og helt opløst er din marengs klar til at komme på en sprøjtepose. Du kan teste om marengsen er stiv nok ved at vende skålen på hovedet.
Kom marengsen på en sprøjtepose med en stjernetyl – det giver den velkendte kys form.
Sprøjt marengsen ud på en beklædt bageplade i en størrelse af ca. 3 cm og så dem i en forvarmet ovn på 100 grader (ikke varmluft).
Bag dine marengskys i ca. 1 time og hold øje med at de ikke begynder at blive brune.
Når de er bagt færdig skal du slukke ovnen, men lade dem stå i ovnen indtil de er helt kølet af.
Efter afkøling skal de opbevares i en lufttæt beholder eller plasticpose – de kan holde sig i ca. en uges tid.
Velbekomme!
Antal personer: 8
3 stk Pasteuriseret æggehvide
200 gram Sukker