Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Bagværk
12 timer 15 minutter
45 minutter
7
Fremgangsmåde:
Sådan laver du grydebrød
Kom vand og honning i en stor skål og smudr gær i. Rør indtil gæren, samt honningen er helt opløst i vandet.
Tilsæt salt, blandede kerner, hvedemel og fuldkornsmel og rør dejen grundigt sammen.
Læg et fugtigt viskestykke over skålen med dejen og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer eller natten over før den er klar til brug.
Sæt en støbejernsgryde i en kold ovn og tænd derefter ovnen på 250 grader varmluft.
Hav skålen med dej klar til når både ovnen og gryden er opvarmet.
Tag derefter gryden ud og drys den med hvedemel i bunden. Dette sikrer at dejen ikke sætter sig fast i bunden. Smør ikke gryden med olie eller andet.
Efter melet er fordelt, så hæld dejen i.
Kom straks gryden med låg i ovnen og bag brødet i 30 minutter.
Efter en halv time fjernes låget på gryden og ovnen skrues ned til 230 grader. Bag nu brødet færdigt i yderligere 15 minutter til skorpen bliver flot gylden.
Når brødet er bagt færdigt, så tag det ud og vend det ud på en bagerist.
Lad brødet afkøle før du skærer i det. Server med smør!
Velbekomme!
Antal personer: 6
6 dl Vand
5 gram Gær
1 tsk Honning
400 gram Hvedemel
200 gram Fuldkornsmel
50 gram Kerner
2 tsk Salt