Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Bagværk
20 minutter
0 minutter
7
Fremgangsmåde:
Juleklejner
Klejner er den ældste af de danske julesmåkager. Da man i gamle dage var i stand til at lave klejner i en gryde med fedt over ilden, så var der ikke behov for et komfur. Vi foreslår dog, at du bruger et komfur.
Sådan laver du hjemmelavede juleklejner
Alle ingredienserne æltes sammen og dejen stilles på køl et døgn.
Dejen rulles ud mellem 2 plastikposer skæres med en klejnespore i trekanter med et hul i midten til at vide dejen igennem, koges i palmin til de er gyldne.
Velbekomme!
Antal personer: 4
240 gram Smør
240 gram Sukker
700 gram Hvedemel
4,5 spsk Piskefløde 38%
3 stk Æg
3 stk Skal af citron
Palmin