Juleklejner

26/02-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Andet

Bagværk

20 minutter

0 minutter

7



Fremgangsmåde:

Juleklejner

Klejner er den ældste af de danske julesmåkager. Da man i gamle dage var i stand til at lave klejner i en gryde med fedt over ilden, så var der ikke behov for et komfur. Vi foreslår dog, at du bruger et komfur.


Sådan laver du hjemmelavede juleklejner

Alle ingredienserne æltes sammen og dejen stilles på køl et døgn.


Dejen rulles ud mellem 2 plastikposer skæres med en klejnespore i trekanter med et hul i midten til at vide dejen igennem, koges i palmin til de er gyldne.


Velbekomme!



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

240 gram Smør

240 gram Sukker

700 gram Hvedemel

4,5 spsk Piskefløde 38%

3 stk Æg

3 stk Skal af citron

Palmin

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g