Video: Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomaterKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
10
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
900 gram Tomat
-
2 stk Hakket hvidløgs fed
-
1 stk Frisk dild
-
4.5 deciliter Hvidvinseddike
-
4.5 deciliter Vand
-
2 spsk Salt
-
2 spsk Sukker
-
1 spsk Sort peber
-
1.2 tsk Rød peber
-
2 spsk Bourbon whiskey
Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er måske ikke noget, man hører om så tit. Men du kan sylte næsten alt, herunder grønne tomater. Når vejret begynder at blive køligt, kan du stadig have et par grønne tomater tilbage i din have. Pluk dem før den første frost, fordi ellers er de helt ubrugelige. Herefter kan du lave en fabelagtig omgang syltning.
De syltede grønne tomater kan godt miste noget af deres flotte grønne farve efter et par dage i saltlage, men fordelen ved at sylte dem i køleskabet er, at de alle bevarer deres friskhed og fasthed.
Sådan laver du syltede grønne tomater
Skær tomater, enten i tykke skiver, eller halveret og skåret i 8-10 kiler. Fordel tomaterne i 3 halvliter-glas (med låg), og pres tomaterne godt ned i hvert glas. Put et par skiver hvidløg og et par blade af dild i hvert glas.
Kombiner eddike, vand, salt, sukker, peberkorn, og røde peberflager i en lille gryde. Lad det simre, indtil sukkeret er helt opløst. Fjern gryden fra varmen og tilføj Bourbon.
Hæld saltlagen over tomaterne i glassene og fyld op til en halv centimeter fra toppen. Sørg for, at alle tomater er helt nedsænkede. Hvis de begynder at 'flyde', må du presse lidt flere tomatskiver derned for at holde dem solidt pakket.
Skru på lågene på og opbevar i køleskab i mindst 3 dage for at lade tomaterne sylte færdigt. Herefter kan de syltede grønne tomater holde sig i køleskabet i op til 2 uger.
Vild med syltning?
Syltede grønne tomater er skønne, og vi har flere skønne opskrifter på syltning. Prøv f.eks. vores syltede rødløg, syltede chilier eller syltede rødbeder.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fyldte peberfrugter med ris
Fyldte peberfugter med risHæld risene i en gryde med dobbelt så meget vand, tilsæt salt og...
Gulerods- og løggratin
Forvarm ovnen til 175°C. Skær gulerødderne og løgene i skiver. Anbring dem i en gryde m...
Paprikagryde
Sådan laver du paprikagryde Start med at skære mørbraden i mindre stykker. Hak løg, hvid...